Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Armata Naţională, pregătită în cazul în care conflictul din Ucraina va va afecta Moldova

ro

03 Sep, 2014 13:15 2054 Marime text
35 de ofiţeri au fost decoraţi de comandantul suprem, Nicolae Timofti, cu ocazia aniversării a 23-a de la crearea Armatei Naţionale, marcată mâine. Autorităţile şi militarii spun că, în acest an, sărbătoarea este umbrită de conflictul din Ucraina.

Printre ofiţerii decoraţi este şi locotenent-colonelul Vitalie Bunduchi: "Pentru un militar să aibă pieptul împodobit cu aşa distincţii este o mandrie".

Militarul spune că armata este pregătită în cazul în care conflictul din Ucraina va lua amploare şi va afecta ţara noastră.

"Pentru asta am fost pregătiţi, instruiţi, scoliţi şi avem şi obligaţia morală, o datorie pe lângă faptul că e o profesie de a ne proteja tot ce ne este mai drag în ţara aceasta", a declarat Vitalie Bunduchi.

Preşedintele Nicolae Timofti şi ministrul Apărării, Valeriu Troenco, confirmă că Armata Naţională este pregătită pentru o situaţie de criză.

"Evoluţiile primejdioase din Ucraina ne confirmă încă o dată despre necesitatea unei armate bine pregătite pe plan profesional, gata să facă faţă oricăror pericole externe", a precizat Timofti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii