Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Alertă pe Marea Neagră. O navă a Marinei Ruse s-a scufundat după ce ciocnit cu un cargo sub pavilion Togo

ro

27 Apr, 2017 15:46 7490 Marime text
O navă de recunoaștere a Marinei Ruse a intrat în coliziune cu o altă navă în apropierea coastelor turce ale Mării Negre. În urma incidentului, ambarcaţiunea „Liman”, o navă de recunoaștere de 1.560 de tone a flotei rusești a Mării Negre, a fost avariat sub linia de plutire, transmite rt.com. 

Garda de coastă a Turciei a declarat că a salvat 78 de persoane de pe nava rusă şi se pregătesc în prezent pentru evacuarea de la nava de salvare turcească la o altă navă a Marinei Ruse.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, „Liman" s-a ciocnit cu o altă navă, „Ashot-7", la aproximativ 40 km nord-vest de Strâmtoarea Bosforului.

Conform unor surse cealaltă navă implicată în coliziune ar fi transportatorul de animale "Togo" Youzarsif H. "

„Liman" a fost construit în perioada sovietică în Polonia și a fost comandat în 1970. Este în mare parte neînarmat, dar poartă o stație de radar, un detector hidroacustic și alte echipamente de recunoaștere necesare pentru a urmări navele de suprafață și submarinele, mai transmite sursa citată. 

UPDATE: 

Un responsabil al pazei de coastă turce a menționat pentru AFP că nava rusă s-a scufundat în urma ciocnirii, dar întregul echipaj a fost salvat. 
 
Un comunicat armatei ruse citat de Agerpres, notează că incidentul s-a produs la ora 11.53 (08.53 GMT), identificând celălalt vas ca Ashot-7 și menționând că la fața locului au fost trimise mai multe nave rusești și un avion. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii