Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Surse din Poliție Sunt mulți morți. Alertă la Barcelona. O furgonetă a intrat într-un grup de persoane. Mai multe persoane sunt rănite

ro

17 Aug, 2017 18:47 2823 Marime text
O furgonetă a intrat în mulțime, pe cea mai mare arteră pietonală a Barcelonei, Las Ramblas. Mai multe persoane au fost rănite, informează Digi24.ro. 
 
Șoferul a fugit, potrivit presei spaniole.
 
Magazinele din zonă au fost evacuate. La fața locului au ajuns zeci de echipaje de poliție.

UPDATE. 10

Statul Islamic a revendicat atacul de la Barcelona, conform Realitatea.net. 


UPDATE. 9

Suspectul care a lovit un agent al poliției catalane, la un punct de control la ieșirea din Barcelona, a fost găsit mort în mașina sa în Sant Just Desvern, la trei kilometri de locul în care unde agenții au încercat să-l oprească, informează El Pais. Nu se cunoaște încă dacă el a murit din cauza focuri de armă trase de către ofițeri sau s-a sinucis. 

UPDATE 8

Poliția spaniolă a anunțat că a arestat un suspect după atentatul de joi de la Barcelona, informează DPA citat de Agerpres.ro.  Într-un mesaj în rețeaua Twitter, poliția a dezmințit că un al doilea suspect se ascunde într-un bar, așa cum afirmaseră unii ziariști locali.
 
Un oficial al guvernului regional catalan a confirmat, tot prin Twitter, că bilanțul atacului este de 13 morți și cel puțin 50 de răniți.


UPDATE. 7

Incidente la controalele poliției din Barcelona. Un Ford Focus a trecut de unul din punctele de control instalate de poliție în Barcelona și a lovit trei ofițeri. Conducătorul auto a luat-o la fugă. Într-un alt control, un agent a fost lovit de o mașină al cărei șofer a fost arestat. În fotografie, el este arestat culcat pe pământ, conform El Pais . 

UPDATE. 6

Există puncte de control ale polițiștilor la toate intrările și ieșirile din Barcelona. Poliția controlează toți oamenii care intră sau ies din oraș. 

UPDATE. 5

Furgoneta folosită în bombardarea a fost închiriată de principalul suspect, identificat ca fiind Driss Oukabir din localitatea Santa Perpetua de la Mogada, conform Elpais.com.

UPDATE. 4

Autoritățile recomandă cetățenilor să stea în casă, să nu iasă dacă nu este necesar. Festivalul de cartier Gràcia a fost suspendat. 

UPDATE: 3

Facebook a activat alerta sub control de siguranță la Barcelona, destinat dezastrelor și atacuri, cu care utilizatorii pot informa familia și prietenii că sunt bine după atacul de La Rambla. În mod similar, alți utilizatori care se află în zona incidentului pot să acorde asistență celor afectați de abuz.

UPDATE: 2

Conform unor surse din Poliție citate de El Pais ar fi treisprezece morți. Poliția confirmă că este vorba despre un atac terorist. 

UPDATE. 1

Cel puțin o persoană a fost ucisă și circa 20 rănite în urma atacului terorist comis joi după-amiază la Barcelona, unde o furgonetă a pătruns în pietonii de pe artera Rambla, informează presa locală citată de Agerpres.ro. 
 
Poliția a confirmat deocamdată un singur mort, dar unele surse vorbesc despre mai multe persoane decedate.
 
După ce a pătruns în mulțime, cel aflat la volan a fugit după ce a abandonat vehiculul ce s-a izbit de un chioșc, furgoneta parcurgând circa 600 de metri pe artera pietonală.
 
Dar se pare că sunt cel puțin doi atacatori înarmați, iar conform unor surse o luare de ostatici ar fi în curs într-un restaurant din apropiere. Nu este clar dacă ei se aflau în furgonetă, mai transmite Agerpres.ro. 
 
Poliția a izolat zona și a cerut ca nimeni să nu mai iasă pe străzi în zona turistica Las Ramblas, unde au fost închise și stațiile de metrou.


Sursa foto: Google Maps și elpais.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii