Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A treia zi de proteste în Iran. Manifestații violente. Trei oameni ar fi fost împușcați mortal

ro

31 Dec, 2017 08:47 2081 Marime text
Este a treia zi la rând de protesteîn Iran iar demonstraţiile anti-guvernamentale s-au extins în mai multe oraşe şi la ele participă tot mai mulţi oameni. În unele locuri, manifestaţiile au devenit violente. Trei protestatari ar fi fost împuşcaţi mortal de gărzile revoluţionare iraniene. Sunt informaţii deocamdată neconfirmate, oferite de martori pe reţelele sociale, informează Digi 24.

Protestatarii au scandat împotriva Guvernului şi au cerut plecarea liderului suprem, Ayatollahul Ali Khamenei. Sunt cele mai ample manifestaţii de după cele din 2009, izbucnite după victoria controversată a fostului preşedinte Mahmud Ahmadinejad. Jurnaliştii agenţiei France Presse spun că, în timpul nopţii, internetul a fost întrerupt în Iran.

Valul de demonstraţii anti-guvernamentale a izbucnit din cauza greutăţilor materiale pe care le îndură oamenii şi a corupţiei. Iranienii reproşează guvernului intervenţiile costisitoare în conflictele din regiune în timp ce neglijează nevoile propriului popor. Oamenii au ignorat avertismenetele Ministerului de Interne de a nu participa la adunări ilegale.

Sursă foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii