Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Weekend plin de accidente în judeţul Constanţa

ro

18 May, 2015 00:00 1038 Marime text
Judeţul Constanţa nu a fost lipsit de accidente rutiere în acest weekend. Fie că nu au respectat indicatoarele rutiere, fie că din lipsă de atenţie sau pentru că au fost sub influenţa băuturilor alcoolice, atât şoferii cât şi pietonii au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, la sfârşitul săptămânii trecute.
 
Vineri, în jurul orelor 15.40, un bărbat de 52 de ani a condus un autoturism pe aleea de acces Ferma 6 Martie din Valu lui Traian şi, ajungând la intersecţia cu DN 3, a efectuat viraj la stânga peste marcajul dublu continuu către Constanţa fără să acorde prioritate autoturismelor şi a intrat în coliziune cu un vehicul condus de o femeie de 36 ani, pe DN 3, pe banda 1, dinspre Constanţa către comuna Valu lui Traian. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a şoferiţei şi a pasagerei din dreapta-faţă, o tânără de 25 de ani.
 
Tot vineri, în jurul orei 17.30, un bărbat de 42 de ani a condus un autoturism pe strada Ştefan Mihăileanu din municipiul Constanţa, dinspre bulevardul Mamaia către bulevardul Ferdinand şi, ajungând la intersecţia cu strada Constantin Brătescu, nu a respectat semnificaţia indicatorului de oprire, a pătruns în intersecţie si a intrat în coliziune cu microbuzul de transport în comun linia 302 condus de un bărbat de 48 de ani, pe strada Constantin Brătescu, dinspre strada Mihai Viteazu către strada I.G. Duca. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a unui băiat de 17 ani, pasager în microbuz.
 
În aceeaşi zi, în jurul orei 13.30, un bărbat de 52 ani a condus un autoturism pe strada Militară din municipiul Constanţa, dinspre strada Răzvan Vodă către strada Alba Iulia şi, ajungând în dreptul imobilului cu numărul 18, a efectuat manevra de mers înapoi fără să se asigure și a surprins şi accidentat uşor pe un bărbat de 48 de ani, care, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultat 0,71 mg / l alcool pur în aerul expirat, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure, prin spatele autoturismului.
 
Un pensionar a fost lovit chiar pe trecerea de pietoni, vineri dimineaţă, de un microbuz GMS care circula pe linia 301, condus de un şofer sexagenar. Conform Poliţiei Rutiere, în jurul orei 7.10, un bărbat de 66 de ani a condus microbuzul de transport în comun linia 301, pe bulevardul Ferdinand şi, ajungând la intersecţia cu strada I.G. Duca, a pătruns şi traversat intersecţia pe culoarea roşie a semaforului electric, aflat în funcţiune şi, la marcajul pietonal de după intersecţie, a surprins şi accidentat uşor pe un bărbat de 66 de ani, care s-a angajat în traversarea bulevardului pe marcajul pietonal, pe culoarea verde a semaforului pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto.
 
Sâmbătă, un bărbat de 33 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe aleea de ieşire din Cimitirul Municipal şi, ajungând la intersecţia cu strada Baba Novac, nu a respectat semnificaţia indicatorului de oprire, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 58 de ani, din localitatea Istria, care se deplasa dinspre strada Soveja către bulevardul Aurel Vlaicu. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a unei femei de 38 de ani, din Bucureşti, pasageră pe locul din dreapta-faţă în primul vehicul.
 
Polițiștii Serviciului Rutier spun că, tot sâmbătă, un tânăr de 24 de ani, din Valu lui Traian, se deplasa cu autoturismul pe DN 3, pe banda 1, deplasându-se dinspre municipiul Constanţa spre localitatea Murfatlar. La un moment dat, el a intenţionat să întoarcă autoturismul, însă a făcut mişcarea riscantă fără a se asigura, moment în care a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus regulamentar de un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din Constanţa. În urma impactului dintre cele două autoturisme, a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei femei de 59 de ani, din Constanţa, pasageră pe locul din dreapta-faţă în al doilea autovehicul. Femeia a fost transportată la spital, unde a fost supusă investigaţiilor de specialitate.
 
Potrivit reprezentanţilor ISU „Dobrogea”, un accident rutier a avut loc sâmbătă seară, în comuna constănţeană Pecineaga. O maşină a derapat şi s-a răsturnat. În interior se aflau doi adulţi şi un copil, care au ieşit din caroserie până la sosirea pompierilor. Au fost preluaţi de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, fiind diagnosticaţi, în fază preliminară, cu răni uşoare.
 
Ieri, un bărbat de 69 de ani, din localitatea Tuzla, a condus un autoturism pe DN 39, dinspre Constanţa către Mangalia, pe banda numărul 1, iar la km 24+500m, la ieşire din localitatea Tuzla, a pătruns brusc în banda a doua cu intenţia de a efectua manevra de întoarcere, fără a se asigura, şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care circula pe banda a doua, în aceeaşi direcţie de mers, fiind condus de un bărbat de 34 de ani, din municipiul Constanţa, după impact cel de-al doilea vehicul răsturnându-se. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a două pasagere din cel de-al doilea autoturism, respectiv o femeie de 44 de ani, din municipiul Constanţa, pasageră pe locul din dreapta-faţă, şi o fată de 9 ani, din municipiul Constanţa, pasageră în scaun special pentru copii, pe bancheta din spate.
 
Tot ieri, un bărbat de 27 de ani, din Slobozia, judeţul Ialomiţa, a condus un autoturism pe DN 2A, dinspre Mihail Kogălniceanu către Ovidiu, pe banda numărul 1, iar în zona sensului giratoriu de la aeroport a pătruns brusc în banda a doua, fără a se asigura. În banda a doua circula un alt autoturism, condus de un bărbat de 25 de ani, din municipiul Constanţa, care, în încercarea de a evita impactul cu primul vehicul, intră în coliziune cu parapetul separator de sensuri, fără a exista impact între cele două autoturisme. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului de 25 de ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii