Portrete
Oameni care au făcut istorie culturală în Dobrogea
08:00 25 10 2016 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Un fost decan din Universitatea Politehnică a fost condamnat la Constanţa la 4,4 ani de închisoare

ro

03 Nov, 2015 00:00 660 Marime text


Gheorghe Amza, fostul decan al Facultăţii de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice din Universitatea Politehnica Bucureşti, a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la patru ani şi patru luni de închisoare. Pedeapsa a rezultat ca urmare a contopirii sentinţelor aplicate de judecătorii constănţeni în două dosare penale în care Gheorghe Amza a fost cercetat, judecat şi condamnat.
 
Concret, în dosarul cunoscut generic „BAC Mangalia 2013“, fostul decan al Facultăţii de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice din Universitatea Politehnica Bucureşti a luat patru ani de închisoare, cu executare
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au arătat că, „în perioada iunie - iulie 2013, inculpatul Amza Gheorghe, în calitate de președinte al Comisiei de Bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu“ din Mangalia, cu ocazia desfășurării examenului de Bacalaureat, a primit, prin intermediari, de la mai mulţi elevi, participanţi la examenul de Bacalaureat, suma totală de 3.000 de euro și a beneficiat de achitarea contravalorii cazării într-un hotel din staţiunea Saturn, în cuantum de 1.863 de lei, și a serviciilor de masă, cu titlu de mită“.
 
În cel de-al doilea dosar, Gheorghe Amza a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la an de pușcărie pentru instigare la favorizarea făptuitorului, și tot un an a primit pentru instigare la influenţarea declaraţiilor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii