Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost decan din Universitatea Politehnică a fost condamnat la Constanţa la 4,4 ani de închisoare

ro

03 Nov, 2015 00:00 3305 Marime text


Gheorghe Amza, fostul decan al Facultăţii de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice din Universitatea Politehnica Bucureşti, a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la patru ani şi patru luni de închisoare. Pedeapsa a rezultat ca urmare a contopirii sentinţelor aplicate de judecătorii constănţeni în două dosare penale în care Gheorghe Amza a fost cercetat, judecat şi condamnat.
 
Concret, în dosarul cunoscut generic „BAC Mangalia 2013“, fostul decan al Facultăţii de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice din Universitatea Politehnica Bucureşti a luat patru ani de închisoare, cu executare
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au arătat că, „în perioada iunie - iulie 2013, inculpatul Amza Gheorghe, în calitate de președinte al Comisiei de Bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu“ din Mangalia, cu ocazia desfășurării examenului de Bacalaureat, a primit, prin intermediari, de la mai mulţi elevi, participanţi la examenul de Bacalaureat, suma totală de 3.000 de euro și a beneficiat de achitarea contravalorii cazării într-un hotel din staţiunea Saturn, în cuantum de 1.863 de lei, și a serviciilor de masă, cu titlu de mită“.
 
În cel de-al doilea dosar, Gheorghe Amza a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la an de pușcărie pentru instigare la favorizarea făptuitorului, și tot un an a primit pentru instigare la influenţarea declaraţiilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • miki 23 Jan, 2017 16:54 imi pare atat de rau pt d-l Amza,nu trebuia sa se implice in astfel de comisii si in anturaje pe care nu le cunostea...este un om de stiinta,banii astia ii putea face din orice lucrare stiintifica...sper sa-si revina si sa continue lucrul..inca din anii 90 au plecat multi profesori din Politehnica,cu ce mai ramanem?