Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bulgar şi o ucraineană, soţ şi soţie, duşi la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov

ro

25 Apr, 2017 13:05 4303 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, două persoane din Bulgaria  şi Ucraina, care intenţionau să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde.
 
Ieri, în jurul orei 00.00, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Ostrov şi un poliţist din cadrul Postului de Poliţie Ostrov a depistat, pe raza localității de frontieră Almălău, două persoane, un bărbat şi o femeie, care se deplasau pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării. 
 
Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor.
 
În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi sunt soț și soție, bărbatul fiind cetățean bulgar, iar femeia cetățean ucrainean. La cercetări, bărbatul a declarat că are o amendă neplătită în Bulgaria şi a hotărât să nu treacă prin punctul de trecere a frontierei, ci peste frontiera verde, cu scopul de a ajunge  în Ucraina.
 
În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare cercetării penale pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României.
 
La finalizarea verificărilor specifice, vor fi întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a protocolului român-bulgar, în vederea predării celor două persoane către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii