Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hoţii nu dorm niciodată… Tot mai mulţi minori aleg să devină infractori

ro

31 Jul, 2015 00:00 2365 Marime text
Mulţi români au fost „călcaţi” de hoţi. Nu este o experienţă plăcută. Dacă până ieri-alaltăieri tâlharii erau mai „copţi”, în ultima vreme, s-au înmulţit hoţii de vârste mici. Îi întâlnim şi pe stradă, şi în mijloacele de transport în comun, şi în pieţe. Dacă e înghesuială, e şi mai bine pentru ei. Acţionează şi noaptea, şi ziua. Şi în Constanţa, şi în Mamaia. Peste tot. Şi mai e ceva. Exact în perioada în care cei mai mulţi români îşi fac planuri de vacanţă, hoţii îşi fac planuri legate de cum să intre în casele lor.

De exemplu, joi dimineaţa, pe la 3.00, poliţiştii Secţiei 2 au depistat, în spatele unui bloc situat pe bulevardul Tomis, două persoane care încercau să pătrundă într-un apartament. La vederea oamenilor legii, cei doi au încercat să fugă, dar, din fericire, au fost prinşi şi imobilizaţi. Se pare că ei mai aveau doi complici, dar au fugit, rămânând neidentificaţi pentru moment. Luându-i la bani mărunţi, poliţiştii i-au identificat pe cei doi ca fiind un minor de 17 ani (C.V.) şi Florin Brumea, un tânăr de 18 ani, ambii din Constanţa. Asupra lor a fost găsit un sac care conținea un cort și o foaie de cort pe care le sustrăseseră dintr-un apartament de la etajul 1, prin escaladarea unei gratii de la parter, în timp ce proprietarul dormea. Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale i-au reținut pe aceștia pe bază de ordonanță, iar ieri, i-au dus în faţa instanţei, care le-a dat mandate de arestare. Bunurile au fost recuperate şi predate persoanei vătămate.

Un alt minor, de data asta de 14 ani, a fost prins, pe 28 iulie, ora 23.45, de proprietarul unui autoturism parcat pe bulevardul Aurel Vlaicu, în dreptul Campusului Universitar, în timp ce fura din maşină. Băiatul apucase să ia suma de 350 de lei și a provocat distrugeri unei stații de emisie-recepție, prejudiciul fiind de 1.000 de lei. Omul a sunat la 112 şi oamenii legii au sosit imediat la faţa locului. Minorul a fost identificat de oamenii legii ca fiind din satul Dumbrăveni, judeţul Constanța. Acum, poliţiştii Secţiei 2 îl cercetează în stare de libertate pentru furt calificat.

Staţi liniştiţi, căci lista nu se încheie cu aceştia! Au mai fost niscaiva minori, de 16 ani, care i-au smuls unui tânăr 30 de lei şi o baterie de telefon mobil. Ei au fost depistaţi rapid de poliţişti, care i-au prezentat la Judecătoria Constanţa, instanţă ce a emis pe numele lor mandate de arestare preventive. Unul dintre minori a primit 30 de zile, iar celălalt, zece zile. Din nefericire, lista nu se opreşte nici aici, aşa că… fiţi vigilenţi!

La un moment dat, poliţiştii întocmiseră şi un profil al spărgătorilor de locuinţe. Aşa s-a „născut” „hoţul muncitor”, care îşi atribuie false identităţi şi calităţi - instalator, electrician, lucrător la deratizare, utilităţi, hoţul semi-mascat, adică acel tip comun de spărgător prin efracţie, care este îmbrăcat cu haine închise la culoare, blugi, geacă, poartă un fes pe cap, cât mai tras pe ochi, care, eventual, se poate transforma şi în cagulă, şi hoţul intelectual, care este îmbrăcat decent sau elegant, poartă cravată, ochelari, având asupra sa o geantă diplomat în care, în loc de documente, are instrumente de spargere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii