Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se măreşte „hora” şantajului lui Mircea Băsescu Judecătoarea Monica Tănase confirmă urmărirea penală. Vizat, fiul lui Bercea Mondial

ro

05 Jun, 2014 00:00 2110 Marime text
Ieri, judecătoarea Laura Monica Tănase din cadrul Tribunalului Constanţa a admis cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa privind confirmarea redeschiderii urmăririi penale faţă de un membru al familiei lui Sandu Anghel, cunoscut ca şi Bercea Mondial.

Oficial, magistratul Tănase a constatat legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr. 435/II/2/2014 din data de 30 mai, emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, confirmând redeschiderea urmăririi penale în dosarul penal 1670/P/2013. Decizia Tribunalului Constanţa este definitivă şi a fost pronunţată în camera de consiliu. După cum am mai arătat, potrivit unor surse, cel vizat de redeschiderea urmăririi penale ar fi Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial. De menţionat că acest dosar ar avea legătură, susţin sursele noastre, cu cel în care Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României Traian Băsescu, ar fi fost şantajat de Mircea Constantin, ginerele lui Bercea Mondial. În prezent, tânărul se află în stare de arest preventiv, el fiind cercetat de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa. De asemenea, dosarul aflat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa va fi trimis la DNA Constanţa, în vederea conexării. De altfel, încă de anul trecut, Mircea Băsescu a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa din care ar fi reieşit că era şantajat de rudele lui Sandu Anghel. Conform celor spuse de avocatului lui Mircea Băsescu, fostul consilier judeţean PDL, Adrian Gheorghiţă, rudele lui Bercea Mondial nu au mai venit să ia banii, iar dosarul s-a clasat. Conform postului de televiziune România TV, „Florin Anghel susţine că i-a trimis fratelui preşedintelui sume mari de bani, pentru a-i scoate tatăl din închisoare”. „Fiul lui Bercea Mondial a făcut deja două denunţuri”, conform sursei mai sus citate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii