Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pronunţare în dosarul lui Laurenţiu Aspru Procurorii cer o pedeapsă mai mare pentru cel care ar fi ucis o minoră din Năvodari

ro

18 Jan, 2016 00:00 1785 Marime text
 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cer o pedeapsă mai mare pentru Laurenţiu Constantin Aspru, fost preot din Bistriţa-Năsăud, acuzat că ar fi ucis o fată de 15 ani, din Năvodari.
 
Aspru a fost condamnat de Tribunalul Constanţa, prima instanţă, la 12 ani de detenţie, însă procurorii nu sunt mulţumiţi. Ei au atacat sentinţa la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie astăzi.
 
La cel de-al doilea termen din dosar, de la sfârşitul lui septembrie 2015, fostul preot a optat pentru procedura simplificată, astfel beneficiind de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, procurorul cerând să primească o pedeapsă orientată spre maxim, întrucât fapta sa a fost una de violenţă extremă. Avocatul fostului preot a solicitat să se ţină cont de faptul că a colaborat cu anchetatorii în cursul urmăririi penale.
 
La începutul lunii decembrie 2015, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis să menţină arestarea preventivă a lui Laurenţiu Aspru. Judecătorii constănţeni au respins cererea acestuia de înlocuire a arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Decizia a fost definitivă.

Vă mai amintiţi de fostul preot Aspru?

Laurenţiu Constantin Aspru este preotul care ar fi ucis, în Vinerea Mare, anul trecut, o prostituată minoră din Năvodari, ajungând după gratii. Ar fi venit tocmai din Bistriţa pentru a întreţine relaţii sexuale cu aceasta. Tânăra avea 15 ani. După ce ar fi făcut sex cu minora, preotul ar fi ucis-o cu sânge rece, de frică să nu îl denunţe pentru infracţiunea de act sexual cu o minoră.
 
Preotul era însurat şi avea o copilă aproape de o seamă cu adolescenta pe care ar fi ucis-o. Recent, soţia lui a obţinut în instanţă divorţul din culpa acestuia şi custodia exclusivă a celor doi copii, judecătorii hotărând că preotul nu mai are niciun drept asupra minorilor. Şi pentru că tatăl decăzut din drepturi ar putea sta în spatele gratiilor, neavând vreo sursă de venit, fosta preoteasă a decis să îl scutească de obligaţii şi nu a solicitat pensie de întreţinere a copiilor. Mai mult, ea şi-ar fi dorit să-şi ţină copiii departe de părintele care ar fi luat viaţa unei fete.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii