Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:11 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă Fostul preot Laurenţiu Aspru, condamnat la 12 ani de detenţie

ro

19 Jan, 2016 00:00 1769 Marime text


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au cerut o pedeapsă mai mare pentru Laurenţiu Constantin Aspru, fost preot din Bistriţa-Năsăud, acuzat că ar fi ucis o fată de 15 ani, din Năvodari. Aspru a fost condamnat de Tribunalul Constanţa, prima instanţă, la 12 ani de detenţie, însă procurorii nu au fost mulţumiţi. Ei au atacat sentinţa la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care a luat, ieri, o decizie definitivă.
 
Potrivit minutei judecătorilor Curţii de Apel Constanţa, Laurenţiu Constantin Aspru va rămâne cu aceeaşi pedeapsă dată de Tribunalul Constanţa.
 
„Soluţia pe scurt: în baza art. 421, pct. 2, lit. a - Cod procedură penală, admite apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa împotriva sentinţei penale nr. 354/12.10.2015, pronunţată de către Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr. 3861/118/2015. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi, rejudecând, în baza art. 112 alin. 1 lit. b - Cod penal, dispune confiscarea de la inculpatul Aspru Laurenţiu Constantin a unui cordon electric ambalat în plicul nr. 1, sigilat cu sigiliul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, aflat în Camera de Corpuri Delicte a Tribunalului Constanţa. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. În baza art. 421, pct. 1 lit. b - Cod procedură penală, respinge apelul declarat de către inculpatul Aspru Laurenţiu Constantin împotriva aceleiaşi sentinţe penale, ca nefondat.
 
În baza art. 422 - Cod procedură penală, raportat la art. 72 - Cod penal, deduce din pedeapsa aplicată inculpatului şi durata executată prin arest preventiv de la data de 12.10.2015 la zi. În baza art. 275 alin. 3 - Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate în apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 2 - Cod procedură penală, obligă pe inculpatul Aspru Laurenţiu Constantin la plata sumei de 560 de lei cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 274 - Cod procedură penală, onorariul parţial de avocat din oficiu, Roşu Elena Iuliana, în sumă de 160 de lei, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 18.01.2016“, se arată în minută.

Ar fi ucis o minoră din Năvodari

Ultimele clipe ale unei adolescente de 15 ani din Năvodari au fost petrecute în preajma unui fost preot. Totul a avut un final macabru însă. Tânăra ar fi fost strangulată cu firul unui fier de călcat de cel pe care îl cunoscuse iniţial pe Internet şi care apoi i-ar fi devenit călău.
 
Laurenţiu Constantin Aspru, un bărbat din Bistriţa-Năsăud, a ajuns, în Vinerea Mare a anului trecut, la Constanţa, unde trebuia să se întâlnească cu o adolescentă de 15 ani, din Năvodari, aşa cum cei doi ar fi stabilit într-o discuţie purtată pe Internet.
 
Totul a luat o întorsură neaşteptată, iar dimineaţa, bărbatul, fost preot, ar fi sunat la 112 şi ar fi anunţat că ar fi omorât o fată. Surse judiciare au declarat că bărbatul ar fi fost găsit pe o plajă, în apropierea locului unde ar fi avut loc oribila faptă, un apartament închiriat, de aproape o lună, de unchiul fetei, în staţiunea Mamaia, unde tânăra ar fi locuit singură. Mai mult decât atât, în maşină ar fi fost găsite mai multe sticle cu bere, alcool şi băuturi răcoritoare.

Cine este Laurenţiu Constantin Aspru

Laurenţiu Constantin Aspru ar fi renunţat la hainele preoţeşti în luna ianuarie a anului trecut. Acesta le-ar fi spus cunoscuţilor că vrea să plece la muncă în străinătate, pentru un trai mai bun. Parohia la care slujise se află în comuna Galaţii Bistriţei, din judeţul Bistriţa-Năsăud.
 
Preotul era însurat şi avea o copilă aproape de o seamă cu adolescenta pe care ar fi ucis-o. Soţia lui a obţinut în instanţă divorţul din culpa acestuia şi custodia exclusivă a celor doi copii, judecătorii hotărând că preotul nu mai are niciun drept asupra minorilor. Şi pentru că tatăl decăzut din drepturi va sta în spatele gratiilor, neavând vreo sursă de venit, fosta preoteasă a decis să îl scutească de obligaţii şi nu a solicitat pensie de întreţinere a copiilor. Mai mult, ea şi-ar fi dorit să-şi ţină copiii departe de părintele care ar fi luat viaţa unei fete.

Ti-a placut articolul?

Comentarii