Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect unicat în România Noul pod de la Agigea, deschis circulaţiei de luni (document + video)

ro

16 Oct, 2015 00:00 3047 Marime text
Noul pod rutier de la Agigea, amplasat la kilometrul 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră, va fi deschis circulaţiei luni, 19 octombrie. Tot atunci, va fi permis şi accesul pe la Poarta 10 bis a Portului Constanţa, pe ambele sensuri.
 

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime“ Constanţa SA, noul pod rutier a apărut ca o necesitate în vederea „conectării portului Constanţa la autostrada Bucureşti - Constanţa, prin varianta ocolitoare a municipiului Constanţa şi crearea unei alternative prin executarea unei bretele de conectare la şoseaua naţională existentă. Mai mult decât atât, prin acest proiect s-a dorit asigurarea unei legături directe între zonele de nord şi de sud ale portului Constanţa, fără tranzitarea oraşului“.
 
Podul are o structură de tip hobanat şi este cel mai mare obiectiv de acest gen din România. Acesta are o lungime totală de 360 de metri, o deschidere centrală de 200 de metri, iar lăţimea podului este de 17,4 metri, permiţând circulaţia pe patru benzi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii