Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plase monofilament în lungime de peste 500 de metri, confiscate

ro

11 Feb, 2013 23:02 1142 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau 9 unelte de pescuit tip monofilament în lungime de 535 de metri şi 54 de kilograme de peşte fără documente legale.

În data de 9 februarie, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Tulcea au acţionat pe raza localităţii Murighiol, unde l-au identificat pe S.A., de 62 de ani, care transporta într-un sac de rafie cantitatea de 27 de kilograme de peşte şi patru plase monofilament.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Tulcea, în cooperare cu reprezentanţi ai ARBDD, au acţionat pe raza localităţii Dunavăţu de Jos, unde l-au identificat pe H.F., de 35 de ani, care deţinea cinci unelte de pescuit tip monofilament şi cantitatea de 27 de kilograme de peşte.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit, în lungime de 535 de metri, iar cantitatea de peşte, evaluată la aproximativ 150 de lei, a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cele două persoane, domiciliate în judeţul Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere, transport şi utilizare a plaselor tip monofilament", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii