Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plase de pescuit, confiscate în Delta Dunării

ro

15 May, 2013 00:00 928 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei persoane care desfăşurau activităţi de pescuit cu 44 de plase tip monofilament în lungime de 1.935 de metri.

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Tulcea au acţionat în zona lacului Zmeica, unde i-au surprins pe P.M.C., de 23 de ani, pe P.I., de 21 de ani, şi pe S.R., de 46 de ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa, care pescuiau dintr-o barcă artizanală cu 44 de plase monofilament.
Asupra celor trei bărbaţi a fost găsită şi cantitatea de 54 de kilograme de peşte din speciile caras şi plătică.
Plasele, în lungime de 1.935 de metri, şi barca artizanală, evaluate la aproximativ 4.400 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Câteva ore mai târziu, în zona de competenţă a SPF Sulina, poliţiştii de frontieră au acţionat în cooperare cu reprezentanţii ARBDD şi ANPA Tulcea.
În urma acţiunii au fost descoperite abandonate în apă, în zona golfului Musura, cinci plase tip setcă, în lungime de 300 de metri, care au fost ridicate în vederea confiscării.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuit prin orice metode şi mijloace a peştilor şi a altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie” şi „deţinere şi folosire a plaselor de pescuit tip monofilament”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii