Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 40 de jandarmi constănțeni asigură ordinea la manifestările de Bobotează

ro

05 Jan, 2017 09:00 2064 Marime text


În perioada 5 - 6 ianuarie, peste 40 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în cooperare cu lucrători din cadrul IPJ Constanţa şi ISU Constanţa, vor acţiona pentru asigurarea climatului de ordine la o serie de evenimente religioase în zona de responsabilitate, pentru ca acestea să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă.
 
Astăzi, jandarmii constănţeni sunt prezenţi la Hârşova pentru a asigura măsurile de ordine publică la slujba de sfinţire a Aghiasmei Mari şi aruncarea Sfintei Cruci în apele Dunării, eveniment religios ce se va desfăşura în zona căpităniei portului Hârşova, începând cu ora 13.00.
 
Vineri, 6 ianuarie, jandarmii vor acţiona la Medgidia pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza). Slujba se va desfăşura în zona parcului 1 Mai din localitate, începând cu ora 11.30.
 
În aceeaşi zi, jandarmii vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a slujbelor religioase de Bobotează ce se vor oficia la Mihail Kogălniceanu, Ciobanu şi Rasova.
 
Prezenţa jandarmilor la aceste evenimente religioase la care participă un număr mare de persoane are ca scop asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă, protecţia participanţilor, sprijinirea personalului lăcaşelor de cult pentru îndrumarea cetăţenilor către zonele unde se împarte apa sfinţită, prevenirea săvârşirii oricăror fapte de natură penală sau contravenţională, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale faţă de cei care comit astfel de fapte.
 
Pentru prevenirea aglomerărilor de persoane, în zona de distribuire a apei sfinţite vor fi create culoare special amenajate, prin montarea de garduri de protecţie.
 
 
Jandarmii constănţeni recomandă participanţilor:
-           adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială.
-           respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;
-           acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale;
-           acordarea unei atenţii sporite copiilor care se pot pierde cu uşurinţă în locurile aglomerate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii