Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Soțul șefei AEP ar fi încercat să fugă cu documente Percheziţii DNA la Autoritatea Electorală Permanentă

ro

15 Nov, 2016 09:00 2580 Marime text
Imagini pentru perchezitiiProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008 -2015, a unor infracțiuni  de corupţie.
 
În cursul dimineții de 15 noiembrie  2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în patru locaţii situate în municipiul București și județele Ilfov și Vâlcea, din care o locaţie se află în incinta unei instituţii publice, restul la domiciliile unor persoane fizice.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.
 
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

UPDATE 2, ora 11.53

Soțul șefei Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, ar fi încercat să fugă având asupra lui documente relevante în cadrul cercetărilor derulate de procurorii DNA Ploiești, acesta fiind oprit de polițiști, au declarat surse apropiate anchetei, conform Agerpres.

Potrivit surselor, la perchezițiile efectuate de DNA Ploiești în județul Vâlcea soțul președintelui AEP ar fi încercat să fugă cu documentele societății lui radiate, care ar fi relevante pentru circuitul banilor.

Persoana în cauză ar fi fost oprită de polițiști, au arătat sursele citate.

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, este vizată de ancheta procurorilor DNA Ploiești în dosarul privind fapte de spălare de bani și trafic de influență, au declarat surse judiciare.

Surse apropiate anchetei au declarat că cercetările privesc contracte de IT cu privire la softuri pentru alegeri.

UPDATE 1, ora 09.02

Conform unor surse judiciare, citate de Agerpres, percheziţiile sunt la sediul Autorității Electorale Permanente.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii