Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O măicuţă susţine că Arhiepiscopul Tomisului ar fi convins-o să îşi vândă garsoniera pentru a sponsoriza restaurarea unei mânăstiri

ro

04 Nov, 2016 16:20 5148 Marime text
Dosarul instrumentat de procurorii DNA Constanţa în care Înaltpreasfinţitul Teodosie este suspectat de luare de mită, dar şi de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, a plasat Arhiepiscopia Tomisului în lumina reflectoarelor.

O măicuţă din Constanţa susţine că Arhiepiscopul Tomisului ar fi convins-o să îşi vândă garsoniera din Bucureşti pentru a sponsoriza restaurarea Mânăstirii Adâncata, de pe meleagurile dobrogene. În schimb, prelatul i-ar fi promis că o va face stareţă, conform stirilekanald.ro.

Potrivit sursei citate, ulterior, înaltul prelat ar fi izgonit-o din lăcaşul de cult şi ar fi lăsat-o pe drumuri. Totul ar fi avut loc în anul 2011. Acum, femeia a decis să-şi caute dreptatea la DNA, însă anchetatorii au sfătuit-o ca, înaintea unei plângeri la DNA, să facă o cerere la Arhiepiscopie prin care să-şi revendice oficial banii investiţi, după cum susţine, în renovarea mănăstirii.  

În acest context, l-am contactat pe purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

„Nu i s-au luat banii, a donat nişte bani. Şi vrea să-i recupereze. Nu are proprietatea termenilor. Este învăţată să-şi ceară donaţia înapoi. Cei de la DNA i-au spus să facă o cerere la noi (n.r. Arhiepiscopia Tomisului) pentru a recupera ceea ce pretinde că a dat, cerere pe care a făcut-o pe 2 noiembrie. Îi vom da un răspuns.

În 2011, a fost exclusă din monahism, pentru că a început să pretindă bani de la oameni pe care nu îi contabiliza. Acum face parte din Gherasim Bratu, o organizaţie religioasă nerecunoscută de nimeni şi care funcţionează fără recunoaşterea celorlalte biserici internaţionale. Este o structură paralelă şi a intrat acolo. Constatăm că, în ultima vreme, toţi cei care au fost sancţionaţi disciplinar de Biserică au început să vocifereze”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Eugen Tănăsescu.



Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii