Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu şi Adrian Gâmbuţeanu, azi în faţa Curţii de Apel Bucureşti Cine este, de unde vine şi ce avere are judecătoarea care va tranşa dosarul

ro

28 Mar, 2014 00:00 4116 Marime text
Curtea de Apel Bucureşti va redeschide, azi, dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au cerut arestarea preventivă a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC). Cauza a fost repartizată completului de judecată C 21 Contestaţii, prezidat de magistratul Mihaela Niţă. Tot judecătoarea Niţă va „tranşa”, azi, şi contestaţia formulată de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, cercetat în acelaşi dosar cu preşedintele CJC, dar care a fost arestat pentru 30 de zile. Amintim că, pe data de 20 martie, Radu Alexandru Nestor, fost magistrat al Judecătoriei Constanţa, în prezent judecător al Tribunalului Bucureşti, a respins propunerea de arestare preventivă formulată de DNA pe numele lui Nicuşor Daniel Constantinescu, însă a decis încătuşarea lui Gâmbuţeanu. Oricare va fi decizia Curţii de Apel Bucureşti, ea va fi definitivă.
 
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, preşedintele CJC este acuzat în această cauză de trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi de alte 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Asta în timp ce în sarcina lui Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, s-a reţinut complicitatea la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. După cum menţionam şi mai sus, dosarul şefului CJC şi al directorului RAJDP Constanţa a ajuns pe masa completului de judecată C 21 Contestaţii, prezidat de judecătoarea Mihaela Niţă, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti. În cariera sa, magistratul a lucrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, la Tribunalul Bucureşti şi la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Numită judecător de preşedintele României
 
Pe data de 27 octombrie 2006, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat un decret prezidenţial prin intermediul căruia Mihaela Niţă a fost eliberată din funcţia de procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi numită în funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti. La finele lunii septembrie 2011, Secţia pentru judecători a Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât transferul Mihaelei Niţă de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel Bucureşti, începând cu data de 1 octombrie 2011.
 
Cazuri sonore
 
Potrivit jurnaliştilor de la România Liberă, pe când era la Tribunalul Bucureşti, Mihaela Niţă a făcut parte din completul care a dispus arestarea pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a lui Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legionaru, „considerând ca aceştia reprezintă reale pericole publice, fiind capabili de a pune în aplicare ameninţările cu moartea proferate la adresa lui Sebastian Ghiţă, patronul ASESOFT şi manager al Realitatea Media”.Conform radiomures.ro, judecătorul Mihaela Niţă a fost singurul dintre cei trei judecători de la Curtea de Apel Bucureşti care a apreciat că fostul şef al arbitrilor Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea (cercetaţi într-un dosar de presupusă corupţie în arbitraj) pot fi eliberaţi din arest. Mai departe, wordpress.com arată că Mihaela Niţă l-a condamnat pe avocatul Andrei Gherasim, din Baroul Bucureşti, „fiul fostului judecător Traian Gherasim de la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (fost procuror general al României) şi al judecătoarei Elisabeta Gherasim, şefa Secţiei contencios a Tribunalului Prahova”, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, dar l-a achitat pentru infracţiunea de fals în înscrisuri. De asemenea, guraialomitei.com arată că Mihaela Niţă este cea care, în data de 29 ianuarie 2014, a dispus înlocuirea măsurii interzicerii de a părăsi ţara cu arestul preventiv faţă de fostul şef al Parchetului Tribunalului Ialomiţa, Cristian Hristescu.
 
Averea
 
Conform declaraţiei de avere, Mihaela Niţă deţine, din 2007, împreună cu soţul, un teren intravilan în comuna Berceni, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 590 de metri pătraţi, cu o valoare de impozitare de 19.000 de euro. Judecătoarea mai are, tot împreună cu soţul, un apartament în Bucureşti, de 64 de metri pătraţi, două autoturisme marca Opel Astra, dar şi trei credite în valoare totală de circa 140.000 de euro. Pe când era judecător al Tribunalului Bucureşti, Mihaela Niţă câştiga anual suma de 95.000 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii