Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legăturile de la Constanţa Stan Mustaţă, trimis în judecată de procurorii Anticorupţie

ro

26 May, 2014 00:00 3101 Marime text
Judecătorul Stan Mustaţă, fostul şef al Secţiei 1 penale din Curtea de Apel Bucureşti, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Potrivit luju.ro, „rechizitoriul va fi analizat în camera preliminară de (...) colega lui Mustaţă de la Secţia a II-a penala, judecătoarea Codruţa Strîmb“.

„Alături de Stan Mustaţă au mai fost trimise în judecată alte patru persoane, despre care procurorii spun că ar fi fost în strânsă legătură cu magistratul pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie judiciară“, conform sursei mai sus citate. Judecătoarea Codruţa Strîmb a devenit cunoscută după ce a soluţionat, împreună cu o altă colegă, celebrul dosar al „Transferurilor“.

În această cauză, afaceristul Cristian Borcea, unul dintre cei 37 de inculpaţi trimişi în judecată de procurorii Anticorupţie în cauza cunoscută publicului drept „Retrocedările din Constanţa“, a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare. De altfel, Stan Mustaţă se numără printre magistraţii care au judecat ultimul dosar mai sus precizat. Mai mult decât atât, conform referatului propunerii de arestare, judecătorul Stan Mustaţă ar fi fost interceptat de procurori în timp ce discuta cu mai multe persoane, printre care şi un constănţean (pedepsit la şapte ani de închisoare), despre un dosar aflat în prezent pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. După cum menţionam şi în ediţiile trecute, în această cauză au fost judecate şi condamnate, în primă instanţă, mai multe persoane din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii