Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un elev de 17 ani, din Râmnicu Vâlcea, a mers la liceu cu un pistol de airsoft

ro

15 Feb, 2022 11:44 1174 Marime text


Un adolescent în vârstă de 17 ani, elev la Colegiul Tehnic Forestier din Râmnicu Vâlcea, a fost amendat de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Vâlcea după ce s-a prezentat la școală cu un pistol de airsoft, cumpărat de pe un site de anunțuri, de la o persoană necunoscută. 

Luni, 14 februarie, jandarmii au fost sesizați de conducerea unității de învățământ cu privire la faptul că un elev din clasa a XI-a are asupra lui un pistol de airsoft. 

Jandarmii au ridicat arma în vederea confiscării, iar adolescentul a primit o amendă contravențională în valoare de 2.500 de lei, potrivit gazetavalceana.ro

„Jandarmii care se aflau în apropierea unităţii de învăţământ au intervenit imediat, iar în urma verificărilor efectuate, au descoperit asupra tânărului de 17 ani un pistol de tip airsoft. Întrebat cum a intrat în posesia lui, acesta le-a răspuns jandarmilor că a cumpărat pistolul de pe un site cu anunţuri, de la un necunoscut”, informează IJJ Vâlcea. 

Potrivit legislației în vigoare, pentru armele de tip sportiv, posesorii au nevoie de avize speciale, iar legea interzice folosirea acestora în public şi transportarea lor încărcate sau la vedere. 
 
Totodată, în România, armele de tip airsoft sau cu aer comprimat pot fi achiziţionate doar de persoanele majore.  

foto: pixabay/ Jabbacake


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii