Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul care s-ar fi văzut la cafea cu Băsescu n-a vrut să judece liberarea lui Secăreanu

ro

14 Aug, 2012 01:00 2645 Marime text
Secareanu-florindansecareanusursafacebook.jpgZiuanews.ro arăta, pe data de 24 iulie, că „preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a dezvăluit că, în 2010, înainte de numirea judecătoarei Livia Stanciu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a judecătoarei Aida Popa ca vicepreşedinte al instanţei supreme, a chemat la cafea, la Cotroceni, doi judecători în care avea încredere (...)"

Luni, 13 august! Zi cu ghinion atât pentru Dan Florin Secăreanu, cât şi pentru Mariana Cozma, ambii cercetaţi în stare de arest de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar de evaziune fiscală. Ieri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de Cozma împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de a o menţine în arest. Tot ieri, judecătorii din capitală i-au respins fostului şef al SIPI Constanţa cererea de liberare pe cauţiune. După cum arătam şi în ediţiile trecute, iniţial, Secăreanu formulase cerere de liberare provizorie sub control judiciar, cauza fiind amânată din pricina unei cereri de abţinere înaintate de unul dintre judecătorii Curţii de Apel. Potrivit unor surse, acest judecător este cel care s-ar fi întâlnit la o cafea cu preşedintele suspendat al României, Traian Băsescu.

Pe data de 7 august, pe rolul Curţii de Apel a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 6327/2/2012 (2612/2012), cu obiect „cerere de liberare provizorie sub control judiciar". Portalul instanţelor de judecată arată că Dan Florin Secăreanu, fostul comandant al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, a avut calitatea de inculpat. La finele primei şedinţe, din data de 8 august, magistraţii Curţii de Apel au decis ca, „în baza art. 52 Cpp", să admită cererea de abţinere formulată de judecătorul Stan Mustaţă. Ulterior, pe data de 9 august, instanţa a acordat un nou termen, respectiv 13 august, în vederea achitării cauţiunii. Ieri, magistraţii din Bucureşti au respins cererea formulată de Dan Florin Secăreanu, însă decizia Curţii de Apel Poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie. Tot la această ultimă instanţă, ieri, Marianei Cozma i-a fost respins recursul formulat împotriva deciziei Curţii de Apel, instanţă care nu a dorit punerea ei în libertate. Forte interesant, numele judecătorului Mustaţă Stan a fost vehiculat ca fiind unul dintre cei doi magistraţi care s-au întâlnit cu preşedintele suspendat al României, Traian Băsescu. Ziuanews.ro arăta, pe data de 24 iulie, că „preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a dezvăluit că, în 2010, înainte de numirea judecătoarei Livia Stanciu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a judecătoarei Aida Popa ca vicepreşedinte al instanţei supreme, a chemat la cafea, la Cotroceni, doi judecători în care avea încredere şi pe care i-a consultat cu privire la numirea noii conduceri a ÎCCJ". Conform aceleiaşi surse, Traian Băsescu l-ar fi chemat la Cotroceni pe fostul preşedinte al Secţiei Penale de la instanţa supremă, Anton Pandrea, şi pe Stan Mustaţă, şef de secţie penală la Curtea de Apel Bucureşti.

Ce acuză DNA

Prin intermediul unui comunicat de presă, Direcţia Naţională Anticorupţie informează că fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Asta, în timp ce Mariana Cozma, contabil autorizat, este acuzată de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii