Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecat la Constanţa de şefa magistraţilor din Dobrogea Dinel Staicu face lucrări ştiinţifice în arest. Vrea să le termine acasă

ro

22 Mar, 2014 00:00 2208 Marime text
Dinel Staicu (fost Nuţu), Veronica Cîrstoiu, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti - Secţia I penală, dar şi fiul acesteia Florin Cergan, s-au aflat, ieri, în faţa Curţii de Apel Constanţa, instanţă care-i judecată pe cei mai sus precizaţi sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie. În aceeaşi cauză, tot în faţa magistraţilor constănţeni s-a aflat Carmen Ioana Popescu (fost director al SC BDJ Craiova), dar şi Lucian Băgia (avocat). Dinel Staicu şi Carmen Ioana Popescu au cerut înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu.
 
Potrivit unor surse judiciare, afaceristul Dinel Staicu, în faţa completului de judecată, şi-ar fi recunoscut faptele imputate de procurorii. „Am făcut o lucrare ştiinţifică (n.r. în arest). Acum lucrez la alta. Nu cred că penitenciarul este locul unde poţi să faci o astfel de lucrare. (...) Vreau să-mi ajut soţia şi copii”, a mai adăugat Staicu, în speranţa că judecătorii îi vor înlocui măsura preventivă. Completul investit cu soluţionarea cauzei este prezidat de Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, care a decis amânarea procesului pentru data de 26 martie. Amintim că, pe lângă Dinel Staicu, Veronica Cîrstoiu, Florin Cergan, Carmen Ioana Popescu şi Lucian Băgia, Curtea de Apel Constanţa îi mai judecată, în acelaşi dosar, pe Marian Staicu, Adriana Dascălu, Giorgel Zgăbei şi Marilena Cucianu. Conform procurorilor, în luna februarie 2012, Veronica Cîrstoiu, „în calitate de judecător la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I penală, a primit, prin inculpata Dascălu Adriana, suma de aproximativ 630.000 de euro de la inculpatul Staicu Dinel, pentru a pronunţa, împreună cu ceilalţi doi membri ai completului de judecată, o soluţie de admitere a contestaţiei în anulare formulate de Dinel Staicu, într-un dosar în care fusese condamnat la 7 ani de închisoare (fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor)”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii