Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ziua când Radu Mazăre, primarul Constanţei, a fost dus la arestare Nicuşor Constantinescu, şeful CJC, a primit undă verde să plece în SUA

ro

10 Apr, 2014 00:00 1904 Marime text
Ieri, chiar în ziua în care edilul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a primit undă verde să părăsească graniţele ţării.
 
Potrivit unor surse, şeful CJC (aflat sub control judiciar) i-a anunţat pe procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanţa, care îl cercetează penal, că va pleca în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru efectuarea unor proceduri medicale, însă nu a precizat când se va întoarce în România. Şi asta pentru că nu ştie cât va dura recuperarea medicală. La Constanţa, şeful Consiliului Judeţean este cercetat pentru infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi pentru a se stabili dacă a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale. De menţionat că Nicuşor Daniel Constantinescu este cercetat penal (tot sub control judiciar) şi de procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA.

În această cauză, Nicuşor Constantinescu este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi de alte 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Zilele trecute, Nicuşor Constantinescu a primit acceptul procurorilor din Bucureşti de a pleca din ţară, permisiunea fiind valabilă până la data de 20 aprilie. Potrivit DNA, controlul judiciar este o măsură preventivă prevăzută de Noul Cod de Procedură Penală, necesară în scopul împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală. „Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie sau la organul desemnat cu supravegherea ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie sau organul desemnat cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie, să nu depăşească graniţele României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme“, arată procurorii de la Anticorupţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii