Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei tinere au pierit în incendiu Hotărâre definitivă pentru șeful restaurantului Beirut din Constanţa (VIDEO)

ro

30 Apr, 2015 00:00 2205 Marime text

Soluție definitivă pentru George Karam, patronul SC Middle East Partners SRL, firmă care deţinea restaurantul Beirut din Constanţa. Curtea de Apel Constanța a decis menținerea omului de afaceri sub control judiciar, măsură preventivă dispusă de procurorii Parchetului General al României.
 
Restaurantul Beirut din Constanţa a ars complet în data de 5 aprilie, iar în eveniment şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.
 
George Karam este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 31 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii. Dosarul a fost deschis după ce trei tinere au murit în incendiul care a distrus restaurantul Beirut din Constanţa. Conform magistraților, „în perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, în lipsa oricăror proiecte, avize, autorizaţii, fără respectarea reglementărilor privind stabilitatea şi rezistenţa în construcţii, Karam George, în calitate de administrator şi asociat majoritar al firmei SC Middle East Partners SRL, precum şi Pavel Constantin, în calitate de administrator şi asociat unic al SC Tinel Cristi SRL, au modificat prin supraetajare (mansardare) o construcţie din lemn - ridicată anterior în curtea unui imobil din Constanţa - şi au amenajat restaurantul Beirut“. Mai mult decât atât, cei doi ar fi ridicat restaurantul Beirut folosind soluţii şi metode de construire adoptate fără studii şi cunoştinţe temeinice de specialitate, cu consecinţa decesului celor trei fete, a vătămării corporale a altor două şi a distrugerii imobilului modificat în urma incendiului produs. „Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului, s-a constatat că imobilul în cauză a suferit prăbuşiri şi deplasări ale structurii de rezistenţă, respectiv prăbuşiri ale acoperişului construcţiei şi podelei mansardei“, se mai arată în documentele oamenilor legii.

Pe data de 14 aprilie, Karam a formulat o plângere împotriva controlului judiciar, aceasta fiind trimisă spre soluționare Tribunalului Constanța. Pe data de 16 aprilie, instanța i-a respins, ca nefondată, plângerea omului de afaceri împotriva ordonanţei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Nemulțumit, George Karam a formulat o contestație, care a fost trimisă Curții de Apel Constanța. Judecătorii au respins acțiunea, menținând soluția Tribunalului Constanța, din data de 16 aprilie.

Citește și

Bani transportaţi cu maşina Direcţiei Vamale Constanţa
Legăturile vameşului arestat pentru mită şi fuga sirianului Omar Hayssam


Cine deține restaurantul Beirut din Constanța
George Karam și scandalurile în care a fost implicat

 
Patronul restaurantului Beirut, George Karam
„Am făcut tot posibilul pentru salvarea lor. Au fost ca fiicele mele“


Angajații restaurantului Beirut i-au rugat pe pompieri să le salveze pe Nicole, Micky și Nicoleta (video)

Parchetul General al României, anchetă de amploare la restaurantul Beirut din Constanţa (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii