Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta şefă anti-mafia din România, eliberată de judecătoarea care l-a menţinut pe Mazăre sub control judiciar (rechizitorii)

ro

14 Mar, 2015 00:00 2652 Marime text
Alina Mihaela Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), judecată pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, rămâne, momentan, în arest. Şi asta deşi, ieri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis cererea Alinei Bica de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu. Soluţia mai sus precizată nu este definitivă, ea putând fi atacată.
 
Eliberarea fostului procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a fost semnată de judecătoarea Lucia Rog, de la Curtea Supremă a României. Magistratul a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Nelu Valentin Sandu, fost angajat al Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea.
 
De asemenea, în luna octombrie 2014, judecătoarea Lucia Rog a decis menţinerea lui Radu Ştefan Mazăre, edilul-şef al municipiului Constanţa, sub control judiciar, respingându-i cererea de înlocuire a măsurii preventive anterior precizată. Decizia a fost dată în dosarul denumit generic Campusului Social „Henri Coandă“, unde primarul este cercetat pentru luare de mită şi fals în declaraţii. Tot aici, afaceristul israelian Avraham Morgenstern este bănuit de dare de mită, iar Alexandru Mazăre, senator al României, fratele lui Radu Mazăre, de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.
  
Într-un alt dosar, Alina Mihaela Bica a fost deferită Justiţiei, potrivit surselor noastre, de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, actualul şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cauză, Bica este acuzată de luare de mită (două fapte), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte) şi favorizarea făptuitorului (două fapte).

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Adriean Videanu, Alina Bica, fost şef DIICOT, Dorin Cocoş, Alin Cocoş şi Florentin Mihăilescu (rechizitoriu) 

Aşa cum menţionam şi în ediţiile trecute, potrivit surselor noastre, Popovici l-a trimis în judecată şi pe omul de afaceri Gabriel Sorin Strutinsky, cel cunoscut drept „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

Citeşte şi

Ce legătură există între dosarul lui Strutinsky şi cel al fostei şefe anti-mafia din România? (rechizitorii) 

Averile şi legăturile cu „greii“ Constanţei
Cine sunt judecătoarele lui Mazăre! (documente)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii