De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
10:25 23 03 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Drog nou pe piaţa europeană, introdus prin Portul Constanţa Zeci de kilograme de khat, descoperite de poliţiştii constănţeni (galerie foto)

ro

15 Jun, 2015 00:00 512 Marime text
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa au identificat şi stopat un canal de introducere a unui nou tip de droguri din Africa în Uniunea Europeană, prin România.
 
În decurs de o săptămână, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa a identificat şi confiscat mai multe kilograme de frunze uscate de khat, expediate prin poşta internaţională din diferite ţări din Africa către persoane din România.
 
Unul dintre coletele interceptate de oamenii legii conţinea şapte kilograme de frunze uscate de khat şi fusese expediat din Etiopia, iar celălalt, 40 de kilograme cu acelaşi produs, fiind livrat din Nigeria.
 
Produsul, pătruns relativ recent pe piaţa de consum europeană a drogurilor, conţine cathinonă, o substanţă considerată un drog de mare risc.
 
Conform primelor date rezultate din investigaţii, primul colet trebuia să ajungă în sudul Italiei, Sicilia, iar cel de-al doilea, în Anglia, Londra.
 
Pentru a elimina riscurile, traficanţii au ales ruta ocolitoare prin ţara noastră, folosindu-se de români de condiţie precară, aflaţi la muncă în ţările vest-europene.
 
Intermediarii români au acceptat să ofere adresele rudelor de acasă, după ce au fost convinşi de traficanţi de faptul că vor primi frunze de ceai verde.
 
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa continuă ancheta pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a celor implicaţi în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc.
 
Activitatea s-a derulat sub coordonarea DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, cu sprijinul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii