Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragoş Poteleanu, fost director al CJAS Constanţa, află azi dacă va fi pus în libertate

ro

04 Dec, 2015 00:00 1503 Marime text
Tribunalul Constanţa decide azi dacă Dragoș Poteleanu, fostul director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, va fi pus în libertate.
 
El a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, pentru luare de mită, în formă continuată (46 acte materiale).
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii susţin că, „în perioada 2012 - 2015, Dragoș Poteleanu, în calitate de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, a pretins și primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză) sumele totale de 102.300 de euro şi 24.000 de lei și servicii medicale pentru sine și rude apropiate (într-unul dintre cazuri, serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 de euro)“.
 
„Aceste foloase necuvenite au fost pretinse și primite de către inculpat în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor bunuri mobile și imobile, inclusiv asupra conturilor bancare, ce aparţin inculpatului Poteleanu Dragoș“, potrivit DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii