Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul, la Curtea de Apel Individul din Constanţa care a ameninţat-o pe Aspazia Cojocaru, condamnat la peste 17 ani de carceră

ro

13 Nov, 2015 00:00 1924 Marime text
Constănţeanul care ar fi ameninţat-o cu moartea pe Aspazia Cojocaru, judecător la Curtea Constituţională, a fost condamnat, într-un alt dosar, la pedeapsa de 17 ani, opt luni şi cinci zile de închisoare cu executare, în regim de detenţie.
 
Sentinţa a fost aplicată de Judecătoria Medgidia, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Mai mult decât atât, instanţa a luat faţă de individ măsura de siguranţă a obligării la tratament medical până la însănătoşire.
 
Surse judiciare arată că decizia anterior precizată a fost pronunţată după contopirea altor doua pedepse pe care bărbatul le-a primit în cauze separate. Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Revenind la ameninţarea cu moartea a Aspaziei Cojocaru, conform rechizitoriului întocmit de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data de 10 iulie 2012, inculpatul ar fi ameninţat-o pe partea vătămată cu acte de violenţă, respectiv cu moartea, prin intermediul unui mesaj expediat într-un plic, pe adresa Curţii Constituţionale.
 
„Astfel, inculpatul, aflat în stare de deţinere în Penitenciarul Giurgiu, a întocmit o scrisoare de ameninţare sub forma unui înscris tip felicitare, care, pe coperta exterioară, avea realizată dintr-un decupaj celulozic de culoare neagră o cruce, iar pentru lipirea acesteia, a folosit o substanţă adezivă, lipici, care a fost găsită cu ocazia percheziţiei domiciliare de la locul de deţinere, unde a mai fost identificată şi o ciornă a scrisorii de ameninţare cu un conţinut similar cu forma finală a acesteia“, potrivit rechizitoriului.
 
Procurorii mai arată că „scrisoarea de ameninţare a fost primită de către partea vătămată în timp ce aceasta se afla, la data de 10.07.2012, în biroul său din sediul Curţii Constituţionale, iar mesajul a fost de natură să-i producă acesteia temeri justificate, întrucât a fost transmis într-o perioadă în care, în calitate de judecător, participa la soluţionarea unor cauze cu puternic impact socio-politic, printre care şi cea privind avizul de suspendare din funcţie a preşedintelui României“.
 
De menţionat că cercetările efectuate de procurori în cauză au fost realizate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.
 
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 5, care i-a aplicat constănţeanului pedeapsa de 1,6 ani. Sentinţa a rămas definitivă la Curtea de Apel Bucureşti. Într-un alt dosar, inculpatul a fost condamnat, în iunie 2008, de Tribunalul Constanţa, la 19 ani de închisoare pentru infracţiunea de omor calificat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii