Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dacă el moare, murim şi noi“ Soţii Aravă s-au sinucis pentru a rămâne alături de fiul lor decedat după o lungă suferinţă (galerie foto + video)

ro

05 Nov, 2015 00:00 6458 Marime text

Trei persoane au fost descoperite, ieri, decedate în apartamentul unde locuiau de pe bulevardul Tomis, în zona Boema din Constanța. Bărbatul a fost găsit spânzurat în bucătărie, iar femeia și copilul au fost descoperiţi pe pat, unul lângă celălalt decedaţi şi acoperiţi cu o pătură.
 
Vecinii spun că cele trei persoane ar fi fost decedate de mai mult timp pentru că se simţea un miros greu pe casa scării. Din acest motiv aceştia au anunţat Poliția. Tot vecinii spun că familia ar fi venit în vizită la Constanţa, aceştia locuind în străinătate. Copilul se numea Cristian Dimitris, mama – Vangheliţa iar tatăl - Nicuşor Corneliu Aravă.
 
Din primele cercetări se pare că uşa apartamentului era încuiată prin interior şi nu există urme de forţare a acesteia sau a ferestrelor apartamentului. Cadavrele nu prezintă urme de violenţă. Conform unor surse, în apartament s-au găsit înscrisuri din care rezulta că fiul celor doi ar fi avut probleme medicale majore.
 
Potrivit unor informaţii, băiatul de zece ani ar fi murit din cauza unei tumoari pe creier, iar părinţii săi nu ar fi suportat pierderea şi ar fi ales să se sinucidă. Poliţiştii au găsit un carneţel în locuinţă, iar părinţii ar fi notat: „Dacă el moare, murim şi noi“. Cristian se lupta cu boala teribilă încă de la vârsta de doi ani.
 
„Copilul era bolnav de mai mulți ani. Soțul avea 47, iar femeia avea 46 de ani. Într-un carnet de 13 pagini au scris, și el și ea pentru că erau două scrisuri diferite, despre boala copilului, despre cum s-au chinuit, că nu mai suportă, că sunt foarte necăjiți din cauza acelui copil bolnav și că preferă să plece toți trei în altă lume. Își cereau iertare. Probabil nu i-au mai dat tratamentul copilului pentru că pe data de 2 noiembrie i-au dat ultimul medicament, conform unui table cu zilele și orele în care îi administrau tratamentul, după care au scris în altă agendă că în noaptea asta copilul a fost mai liniștit. Probabil i-au dat o substanță toxică ca să îl ucidă ori nu i-au mai dat medicamentul ca să îl lase să moară liniștit, fără medicamente. După aceea s-au spânzurat, probabil. Femeia a fost găsită în pat lângă copil, dar avea stras de spânzurare în jurul
gâtului. Probabil s-a spânzurat și a pus-o soțul moartă lângă copil. Apoi el s-a spânzurat și a fost găsit spânzurat în bucătărie“, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, procuror şef secţie Sadîc Zafer.

Povestea tragică a familiei din Constanţa

 Pe dansantimbreanu.wordpress.com a fost făcut, în urmă cu câţiva ani, un apel pentru a strânge bani pentru operaţia micuţului. Poveste era spusă chiar de părinţii lui Cristian.
 
„Nu în urmă cu mult timp, ne credeam o familie fericită, modestă dar bogată prin bijuteria cea mai de preţ din viaţa unui om, cadoul de la Dumnezeu, şi anume copilul nostru Cristian Dimitris, în vârstă de 3 ani, un copil mult dorit care a venit pe lume după 2 ani de aşteptări şi 7 ani de căsnicie. Un copil perfect sănătos şi frumos, care ne-a schimbat viaţa în totalitate şi care a devenit centrul Universului nostru“.

„Viaţa, din păcate, este extrem de dură“

„Dar iată că viaţa, din păcate, este extrem de dură, şi că nu ştii niciodată ce-ţi oferă. În septembrie 2008, Cristian a început grădiniţa, emoţii mari, ca fiecare părinte, când copilul tău face primii paşi spre societate; mă durea sufletul să-l las plângând, dar după o lună s-a acomodat cât de cât. Între timp face de două ori roşu în gât, a luat antibiotice, ca fiecare copil în primul an de grădiniţă, dealtfel am fost avertizaţi şi de pediatra copilului, că se va molipsi mai des. În ziua de 31 octombrie începe calvarul vieţii noastre“.
 
„Ne cheamă medicul neurochirurg în cabinet şi ne dă vestea cumplită, cum că fiul nostru are un chist adânc în creier şi serioasă hidrocefalee. ŞOC !!!
 
Am simţit că vreau să mor chiar în momentul acela, totul în jurul nostru se năruie, nu se poate reda în cuvinte, ce simt o mamă şi un tată la aflarea unei asemenea veşti îngrozitoare, despre propriul lor copilaş, dulce, care nu împlinise, încă nici măcar 3 anişori…“

„Nu este chist ci tumoră cerebrală“

„După o săptămână, sub supraveghere medicală, i se face copilului o nouă analiză şi se constată că, defapt, nu este chist ci tumoră cerebrală, denumită craniofaringiom şi că operaţia va avea loc în curând. Zilele se scurg una câte una în aşteptarea operaţiei, după o altă săptămână i se face copilului o altă tomografie (SPECT), mult mai clară şi astfel neurochirurgul a luat hotărârea că operaţia nu va mai avea loc deoarece prezintă mare risc, (pentru nervul optic, dereglare hormoni)“.


 
„Abia la final ni s-a spus care este de fapt realitatea, din motivul că operaţia prezintă mare risc, medicul preferă să aştepte să vadă dacă nu cumva tumora stagnează, şi copilul să trăiască toată viaţa aşa“.

„Toată lumea încerca să ne încurajeze“

„Toată lumea, începând cu părinţi, fraţi, rude, prieteni şi cunoştinţe, încercau să ne încurajeze, cum că totul va fi bine, (şi le mulţumim că sunt alături de noi) dar nu este deloc uşor, aveam sentimentul că numai noua ni se întâmpla lucrul acesta cumplit şi că ceilalţi din jurul nostru nu au cum să înţeleagă neliniştea din sufletele noastre împietrite de durere“.
 
„Între timp, am încercat să ascultăm şi alte păreri de la alţi medici neurochirurgi, din Atena. Ni se spune de acelaşi mare risc, despre o operaţie foarte grea şi ca daca tumora continuă să crească pune în pericol vederea şi chiar viaţa copilului“.
 
„În curând plecăm în Germania pentru analize şi sperăm, cu mare credinţă în Dumnezeu, să avem veşti bune“, potrivit dansantimbreanu.wordpress.com.

„Ne-am întors din Germania unde am fost plecaţi pentru noi analize“

În martie 2010, părinţii lui Cristian povesteau că s-au întors din Germania unde au fost pentru analize.
 
„Iată că ne-am întors din Germania unde am fost plecaţi în perioada 16 - 20 martie, pentru noi analize. Au fost emoţii mari, în afară de faptul că nu ştiam ce veste vom afla în urma RMN-ului, a fost impresionant şi faptul că am ajuns la INI Hannover, una dintre cele mai bune clinici din lume şi mai ales a fost o mare onoare pentru noi să-l cunoaştem pe prof. dr. Rudolf Fahlbusch“.
„RMN-ul arată că tumora s-a micşorat!!! Dumnezeule, o mare uşurare în sufletele noastre, cel puţin pentru prezent“.

„Dacă copilul ar fi operat ar fi fatal“

„Profesorul ne-a spus că în momentul de faţă dacă copilul ar fi operat ar fi fatal, n-ar avea nici o şansă să scape cu viaţa, din motivul că tumora micşorându-se s-a împărţit în ambii ventriculi şi este imposibil să fie extrasă. Dar nu este cazul să fie operat pentru că Cristian este perfect sănătos şi ne-a mai spus ce nu ne-au explicat alţi medici, cum că tumora fiind chiar pe glanda hipofiza este de preferat să fie operat, (daca tumora nu creşte), după 18 ani sau cel puţin după vârsta de 9 ani, astfel încât organismul copilului să se dezvolte din punct de vedere hormonal, o operaţie în viitorul apropiat l-ar nenoroci pe viaţă…“, conform dansantimbreanu.wordpress.com.
  
Sursa foto: Facebook

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 06 Nov, 2015 14:06 Imi este greu sa cred ca o tumoră precum craniofaringiomul nu se opereaza atunci cand diametrele acesteia permit abordul chirurgical,totodata fiind conservata si calea optică. Exista nuneroase căi de abord ptr craniofaringiom,si nu in ultimul rand terapia tintita cu fascicul de protoni,care se face si la noi in tară. Dar,probabil suferinta a pus stapanire peste parinti si depresia si.a spus cuvantul. Dumnezeu sa.i ierte!