Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea Supremă rămâne fără trei judecători Viorica Iancu şi Gheorghiţa Luţac, la pensie. Georgeta Barbălată demisionează

ro

22 Jun, 2015 00:00 3008 Marime text
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va analiza, în şedinţa de azi, cererile de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulate de Viorica Iancu şi Luţac Gheorghiţa, judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, tot Plenul CSM va avea în atenţie şi nota Direcţiei Resurse umane şi organizare nr. 15096/2015 privind cererea formulată de Georgeta Barbălată, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în prezent suspendată din funcţie, prin care solicită eliberarea din funcţia de judecător, prin demisie.

Georgeta Barbălată a fost audiată, în 2011, şi în dosarul denumit generic „Portul“, după ce magistraţii ar fi găsit într-un calculator poze cu ea alături de vietnamezul Hoa Le Duc, suspectat că ar fi liderul mafiei vietnameze care acţionează în Europa de sud-est.
 
La începutul lunii aprilie 2013, judecătoarea a fost deferită Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru favorizarea infractorului şi divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului.
 
Barbălată a fost trimisă în faţa Curţii Supreme a României alături de Mihai Vlad, ofiţer, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Ilfov, Marcel Sâmpetru, procuror, consilier la Consiliul Superior al Magistraturii, şi George Bălan, procuror, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.
 
În 2014, Înalta Curte a dispus achitarea atât a lui Balaban, a lui Sâmpetru, cât şi a lui Vlad. Judecătoarea a luat patru ani pentru favorizarea infractorului. Deciziile nu sunt definitive, ele fiind atacate cu contestaţie. În prezent dosarul se află la Completul de cinci judecători - Penal 2 din Înalta Curte, complet condus de Ionuţ Mihai Matei. Următorul termen este stabilit pentru azi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii