Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a fost posibil teribilul accident de pe Autostrada Soarelui

ro

05 Nov, 2016 12:16 14825 Marime text
Martori la accident spun că a fost vorba de fapt despre două accidente în lanţ pe Autostrada Soarelui, în aceeaşi zonă, la kilometrul 67, în apropierea localităţii Lehliu, pe sensul de mers către Constanţa.

Iniţial, se pare că un şofer care a ieşit fără să se asigure din spaţiul de servicii al Autostrăzii  ar fi fost acroşat de un alt autoturism. Cei doi conducători auto ar fi coborât din maşini pentru a-şi evalua pagubele, moment în care, din cauza vizibilităţii reduse sub 20 de metri, alte maşini au tamponat cele două autovehicule oprite pentru evaluarea pagubelor.

Un şofer de TIR spune că a reuşit să frâneze la timp şi să nu fie şi el implicat în accidentul în lanţ. A oprit la nici trei metri de ultima maşină lovită, un Logan. În spatele TIR-ului a avut loc cel de-al doilea accident. Un microbuz de pasageri care făcea o cursă ocazională a lovit în plin TIR-ul. Şoferul microbuzului şi pasagerul din dreapta au murit pe loc în urma impactului, susţin paramedicii care au ajuns la locul tragediei.

Serviciul Rutier Călăraşi a început deja o anchetă şi s-a deschis un dosar penal  in rem pentru vătămare corporală din culpă. Poliţiştii spun că în primul carambol au fost implicate 15 maşini, iar în cel de-al doilea 14. 

Urmează audierea şoferilor implicaţi în cele două accidente, a martorilor, măsurători, iar apoi apoi poliţiştii vor şti cu siguranţă ce s-a întâmplat de fapt. Chiar şi aşa, agenţii de poliţie Rutieră susţin că acesta este cel mai grav accident de circulaţie produs pe Autostrada A2 de la inaugurarea acesteia.

sursa foto: ISU Dobrogea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii