Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale în Delta Dunării, pe Marea Neagră și raza județelor Tulcea și Constanța. Ce s-a descoperit

ro

15 Apr, 2017 11:54 1857 Marime text
Polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au desfășurat o acțiune pentru combaterea braconajului piscicol în Delta Dunării, pe Marea Neagră și pe raza județelor Tulcea și Constanța.  
 
Astfel, în perioada 11-14 aprilie, au avut loc verificări și controale pe apă și uscat, în Delta Dunării, pe Marea Neagră și pe raza județelor Tulcea și Constanța. În urma desfășurării acțiunilor, au fost  constatate patru infracțiuni, prevăzute de O.U.G. 23/2008, de comiterea cărora sunt bănuite şapte persoane.
 
De asemenea, au fost aplicate şapte sancțiuni contravenționale aplicate prevăzute de O.U.G. 23/2008, în valoare totală de 2.200 de lei. Au fost confiscate 157 kg. de pește (80 kg. de caras, 65 kg. de scrumbie, 12 kg. de plătică) și 16 setci din plasă tip monofilament (în lungime totala de 5.110 m).
 
De exemplu, pe 11 aprilie , pe faleza municipiului Tulcea, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din municipiul Tulcea, în timp ce transporta 65 kg. de scrumbie, fără a poseda documente legale de proveniență. Peștele a fost confiscat și predat la o societate de profil, în vederea valorificării.
 
La data de 12 aprilie, la un control efectuat asupra mărcilor uneltelor de pescuit comercial fixe amplasate în zona Mării Negre, a fost descoperit capturat într-o setcă un exemplar de sturion din specia păstrugă, care a fost eliberat mediului natural.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii