Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Mărfuri de peste 400.000 de euro, confiscate de inspectorii vamali!

ro

25 Apr, 2017 11:07 4208 Marime text
În data de 24 aprilie, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa sud au descoperit diverse mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 432.000 de euro,  ca urmare a controlului efectuat asupra unor  containere sosite  din China  pentru societăţi comerciale cu sediul  în Bucureşti şi Sofia, Bulgaria.

Ieri, inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa sud, urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în trei containere sosite din China cu mărfuri pentru două societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi una din Sofia, au reţinut articole electronice - terminal POS, genţi din material plastic pentru femei, respectiv baterii cu litiu, mărfuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală pentru mărcile HDMI, LOUIS VUITTON, respectiv MAXELL. Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ  432.000 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii