Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care au fost cauzele izbucnirii celor două incendii de aseară din Constanţa

ro

22 Nov, 2016 08:57 2439 Marime text
Mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea s-au luptat, aseară, cu flăcări violente ce ameninţau să lase pe drumuri câteva familii care locuiesc în două imobile, unul de pe strada Revoluţiei şi altul de pe strada Jupiter.
 
Primul apel la 112, efectuat puţin înainte de ora 20:00, anunţa că un incendiu se manifestă la parterului unui imobil de pe starad Revoluţiei din Zona Peninsulară a Constanţei. Ajunşi la faţa locului militarii de la ISU nu au avut de luptat doar cu flăcările, ci au avut de dus şi muncă de lămurire cu o bătrână care locuieşte la un etaj superior al casei şi care refuza evacuarea. După mai bine de o oră, pompierii au reuşit să evacueze toţi locatarii şi să stingă flăcările. În această dimineaţă s-a stabilit că, cel mai probabil, focul a pornit de la o bucată de jar care ar fi sărit din sobă peste un obiect inflamabil.
 
Intervenţia militarilor de la ISU a devenit la un moment dat periculoasă, în contextul în care, locatarii imobilului şi-au amintit că în interior există o butelie cu gaz ce risca să explodeze. Din fericire, pompierii au reuşit să scoată obiectul din casă şi să prevină astfel extinderea proporţiilor nenorocirii.
 
Al doilea incendiu de aseară, care se manifesta de această dată la mică distanţă de Zona Peninsulară, pe strada Jupiter din centrul oraşului, a fost anunţat la 112 în jurul orei 20:20. Două autospeciale de stingere cu apă şi spumă s-au deplasat la intervenţie. Aici, incendiul se pare că pornit de la un scurt circuit electric.
 
sursa foto: ZIUA de Constanta


Citeşte şi...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii