Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arme cumpărate la liber din Bulgaria, deţinute ilegal în România 22 de constănţeni s-au trezit cu armele confiscate (galerie foto + video)

ro

06 Jun, 2014 00:00 4630 Marime text
În baza datelor deţinute de Poliţia Română, poliţişti din şapte judeţe au efectuat, joi, mai multe percheziţii domiciliare. Suspectaţi au fost indivizi bănuiţi că deţin ilegal arme de foc. Descinderile au avut loc în Constanţa, în Bucureşti, dar şi în Caraş Severin, Gorj, Ilfov, Mehedinţi, Prahova şi Teleorman. Pe raza judeţului Constanţa au fost efectuate 24 de percheziţii: 19 sub coordonarea structurii centrale şi alte cinci în baza unor informaţii şi activităţi proprii ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. De asemenea, pe raza municipiului Constanţa au avut loc patru descinderi, restul fiind efectuate în localităţi din judeţ, printre care şi municipiul Medgidia. Au fost ridicate, în vederea confiscării, 22 de arme de foc, 18 dintre acestea fiind arme letale şi patru neletale, dintre care trei artizanale.

Cercetările continuă sub supravegherea şi coordonarea procurorilor. Potrivit inspectorului-şef al IPJ Constanţa, Bogdan Despescu, majoritatea armelor provin din Bulgaria, deoarece acolo regimul de vânzare a armelor este la liber pentru cetăţenii străini. În cauză, un număr de aproximativ 25 de persoane sunt cercetate. Din primele cercetări, nu rezultă că armele ar fi fost folosite la săvârşirea unor infracţiuni. Percheziţiile se desfăşoară la locuinţele şi autovehiculele unor persoane bănuite de deţinere ilegală de arme neletale supuse autorizării, care ar fi fost achiziţionate din Bulgaria. Din cercetările efectuate până în prezent de poliţiştii români şi bulgari au rezultat indicii că, în cursul ultimelor 12 luni, 116 persoane de cetăţenie română ar fi procurat şi introdus în ţară arme supuse autorizării, fabricate în Turcia şi comercializate de operatori economici din Bulgaria. Totodată, poliţiştii efectuează şi controale pentru verificarea respectării regimului armelor şi muniţiilor la 12 deţinători de arme de pe raza judeţelor Prahova, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii