Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar fi comis furturi prefăcându-se că are retard psihic Ionuţ Roman, menţinut în arest preventiv

ro

31 Aug, 2016 00:00 1789 Marime text
 

Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins, ca nefondată, contestaţia formulată de Ionuţ Roman împotriva încheierii pronunţate de Judecătoria Constanţa, instanţă care a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive. Decizia este definitivă.
 
Amintim că bărbatul, în vârstă de 41 de ani, din Iaşi, ar fi sustras în data de 1 iunie, dintr-o instituţie publică din municipiul Constanţa, un telefon mobil aparţinând unui angajat. În fapt, este vorba despre Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, de pe strada I.G. Duca. El a intrat în biroul arhivării documentelor din AJFP şi ar fi furat telefonul mobil al arhivarului.
 
Totodată, poliţiştii constănţeni au stabilit că bărbatul în cauză ar mai fi sustras dintr-un magazin alimentar din municipiul Constanţa un portmoneu cu suma de 100 de euro, 400 de lei şi un telefon mobil.
 
Ionuţ Roman ar fi recunoscut faptele de care este acuzat. A fost o surpriză însă pentru poliţişti metoda pe care o dezvoltase acesta pentru a avea succes la furat. Astfel, bărbatul a povestit cum ar fi furat timp de două săptămâni prin disimularea unei stări mentale precare. Mai pe româneşte, acesta s-ar fi prefăcut că este oligofren, pentru a impresiona oamenii să îi dea ceva. În timp ce unei persoane i se făcea milă şi începea să caute în portofel pentru a-i da un ban „amărâtului“, bărbatul se dădea pe lângă acea persoană, cu un mers nesigur, chipurile, şi i-ar fi furat acelui om ce putea! Şi în firmele de unde ar fi furat bunuri, Ionuţ Roman s-ar fi prefăcut că suferă de retard psihic, ar fi discutat cu angajaţii, distrăgându-le atenţia, după care ar fi sustras bani şi telefoane mobile.
 
În cele două săptămâni, Ionuţ Roman ar fi comis, după cum singur ar fi recunoscut, 11 furturi din mai multe societăţi comerciale, folosind aceeaşi metodă. Ceea ce i-a impresionat teribil pe oamenii legii a fost faptul că individul simula atât de bine problemele unei persoane cu probleme mentale, încât puteai să juri că este reală situaţia lui!
 
Odată prins în flagrant de către poliţiştii Secţiei 3, bărbatul a recunoscut comiterea unor fapte, prejudiciul fiind recuperat în parte. Ulterior, a fost prezentat Serviciului de Medicină Legală Constanţa, care a stabilit discernământul celui în cauză. Atunci, a decis să povestească cu lux de amănunte metoda pe care o folosea.
 
Metoda folosită de Ionuţ Roman este o premieră pentru poliţiştii constănţeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii