Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Vitali Bârlădeanu, practician în insolvenţă, trimis în faţa Tribunalului Constanţa

ro

11 Jul, 2015 00:00 2194 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Alexandru Vitali Bârlădeanu, practician în insolvenţă. El este acuzat de luare de mită, iar dosarul său a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „la data de 5 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali, în calitate de practician în insolvenţă, a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 25.000 de lei și aproximativ 6.000 de euro, pentru a face acte contrare atribuţiilor de serviciu, în legătură cu procedura lichidării, ce urma să se declanşeze în legătură cu firma acestuia din urmă“. „Concret, inculpatul trebuia să conducă procedura astfel încât datoriile societăţii comerciale către creditori şi către bugetul de stat să nu mai fie plătite, iar bunurile ei să fie transferate şi ascunse, cu scopul evitării unei eventuale executări silite. La data de 11 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali a primit de la denunţător suma de 25.000 de lei din totalul mitei pretinse, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, potrivit rechizitoriului. În cauză, procurorii DNA au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii și Protecţie Internă.
 
Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, consultat la data de 10 iulie 2015, numele lui Alexandru Vitali Bârlădeanu este legat de SC Cinci Grup SRL (dizolvare judiciară, cf. art. 237 din Legea nr. 31/1990), Expert Finacont SRL (radiată) și Imperial Star 2000 SRL (radiată). Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Bârlădeanu, în anul 2009, s-a ocupat de lichidarea firmei SC Venkal Grup SRL, care i-a aparţinut afaceristului Vasile Funda, spânzurat în blocul aflat în construcţie ridicat de societatea sa în cartierul Coiciu. Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Bârlădeanu a fost administratorul judiciar al firmei SC Yal Concept SRL în dosarul cu numărul 1599/118/2014 aflat pe rolul Tribunalului Constanţa. Consultat la data de 10 iulie, Registrul Comerţului arată că în SC Yal Concept SRL apare şi Radu George Lucian. Atât Yal Concept, cât şi Radu George Lucian se află pe lista celor care au sponsorizat campania electorală a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, din 2012.

Citeşte şi 

Lichidatorul judiciar Alexandru Vitali Bârlădeanu, reţinut de procurorii DNA Constanţa
 
Vizat de mascaţi şi Gigi Pambuca
Afacerile lui George Lucian Radu, unul dintre sponsorii campaniei lui Nicușor Constantinescu din 2012 (galerie foto) (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii