Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lichidatorul judiciar Alexandru Vitali Bârlădeanu, reținut de procurorii DNA Constanța

ro

12 Jun, 2015 00:00 3674 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 11 iunie, ora 15.00, până la data de 12 iunie, ora 15.00, a inculpatului Alexandru Vitali Bârlădeanu, practician în insolvenţă, cu privire la săvârşirea infracțiunii de luare de mită.
 
„În ordonanţa de reținere se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt: la data de 5 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali, în calitate de practician în insolvenţă, a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 25.000 de lei şi aproximativ 6.000 de euro, pentru a face acte contrare atribuţiilor de serviciu, în legătură cu procedura lichidării ce urma să se declanşeze în legătură cu firma acestuia din urmă.
Concret, inculpatul trebuia să conducă procedura astfel încât datoriile societăţii comerciale către creditori şi către bugetul de stat să nu mai fie plătite, iar bunurile ei să fie transferate şi ascunse, cu scopul evitării unei eventuale executări silite.
La data de 11 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali a primit de la denunţător suma de 25.000 de lei din totalul mitei pretinse, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul DNA.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.
 
„Inculpatului Bârlădeanu Alexandru Vitali i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat la data de 12 iunie 2015, la Tribunalul Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se mai arată în comunicatul DNA.

În ce firme apare lichidatorul judiciar

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului, numele lui Alexandru Vitali Bârlădeanu apare în firmele Cinci Grup SRL (dizolvare judiciară, cf. art. 237 din Legea nr. 31/1990), Expert Finacont SRL (radiată) și în Imperial Star 2000 SRL (radiată).
Reamintim că Bârlădeanu, în anul 2009, a luat în primire lichidarea firmei SC Venkal Grup SRL, care i-a aparţinut afaceristului Vasile Funda, spânzurat în blocul aflat în construcţie ridicat de societatea sa în cartierul Coiciu.
După cum informam în 2009, Alexandru Vitali Bârlădeanu apare în peisajul antreprenorial al Constanţei în 2002, când a solicitat înfiinţarea SC Expert Rossad SRL, al cărei obiect de activitate era reprezentat de „activităţi de contabilitate, revizie contabilă, consultaţii în domeniul fiscal”, dar şi altele, din acelaşi domeniu. La data înfiinţării, Bârlădeanu era singurul asociat al firmei şi deţinea şi funcţia de administrator.
Se pare că treaba cu firmele i-a priit lichidatorului, după doi ani acesta punând bazele unei alte societăţi. Afacerea a fost începută cu un anume George Comşa, din localitatea tulceană Babadag. Pe modelul primei, cea de-a doua firmă s-a intitulat Expert Finacont şi a avut acelaşi obiect de activitate ca şi „sora” sa mai mare.
 
În anul 2005, Bârlădeanu şi alţi patru asociaţi, respectiv Dorin Miron, Nicolai Buzgaru, Constantin Coţofana şi SC Exproconti SA, au mai deschis o firmă, administrator fiind numit acelaşi Bârlădeanu. Numele noii societăţi a fost Cinci Grup SRL, iar obiectul de activitate era reprezentat de creşterea animalelor.
 
Numele lui Alexandru Bârlădeanu se lega şi de Imperial Star 2000 SRL, care se ocupă de „lucrări de instalaţii sanitare şi de încălzire centrală şi de montaj de echipamente şi utilaje tehnologice la clădiri şi construcţii inginereşti”.

În ce firme a fost lichidator judiciar Bârlădeanu

Potrivit portalului instanţelor de judecată - Tribunalul Constanța, Alexandru Vitali Bârlădeanu apare ca lichidator judiciar în dosarul cu numărul 2614/118/2006 al firmei SC Suzana Impex SRL, în dosarul 8320/118/2008 al firmei SC Agricenter Industry SRL, în dosarul 9042/118/2008 al firmei SC Point Grup SRL, în dosarul 9988/118/2008 al firmei SC Laurențiu Trade SRL, în dosarul 114/118/2009 al firmei SC Vilux International SRL şi în dosarul 3242/118/2009 al firmei SC Eclipse Comtex SRL.
Totodată, Bârlădeanu a fost administratorul judiciar al firmei SC Yal Concept SRL în dosarul de insolvenţă cu numărul 1599/118/2014. Insolvenţa SC Yal Concept SRL se află pe rolul Tribunalului Constanţa, instanţa fiind învestită cu această cauză din data de 27 februarie 2014. Conform portalului instanţelor de judecată, în dosar, SC Yal Concept SRL are calitatea de debitor, DGRFP Galaţi, prin AJFP Constanţa, este creditor, iar SC Yal Concept SRL, prin administrator judiciar C.I.I. Alexandru Vitali Bârlădeanu, este debitor.
 
Citește și
Vizat de mascaţi şi Gigi Pambuca. Afacerile lui George Lucian Radu, unul dintre sponsorii campaniei lui Nicușor Constantinescu din 2012 (galerie foto) (document)
 
Poziția oficială a administratorului special al SC Yal Concept SRL Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii