Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Starea de sănătate a răniţilor din accidentul de pe A2 internaţi în spitalele din Bucureşti

ro

05 Nov, 2016 15:22 2151 Marime text
Toți cei nouă răniți în accidentul rutier produs astăzi pe Autostrada Soarelui și care au fost internați la Spitalul Bagdasar Arseni din București sunt conștienți și stabili, a declarant purtătorul de cuvânt al unității medicale, Florin Bică, citat de Agerpres.
 
Potrivit acestuia, doi din cei nouă răniți sunt copii.
 
Medicul a precizat că mai sunt așteptați să vină la Bagdasar Arseni încă cinci răniți de la Spitalul din Lehliu Gară.

UPDATE:
La Spitalul Floreasca din Capitală sunt internate șase persoane rănite în accidentul de pe autostrada A2, dintre care două sunt în stare mai gravă, a declarat, sâmbătă, medicul primar Cristian Pandrea de la UPU-SMURD București.
 
"La spitalul nostru au fost aduse 11 persoane și până în acest moment au fost internate șase, dintre care două sunt în stare mai gravă. O pacientă este internată în secția de terapie intensivă și un pacient se află în sala de operații în acest moment, ceilalți sunt internați pe secțiile de chirurgie și ortopedie", a precizat medicul.
 
El a menționat că, la locul accidentului, au fost evaluate 57 de victime.
 

"Știm că un număr important, peste 40, au fost transportate la spitalele din București. În primă instanță, 13 victime au fost transportate la spitalul cel mai apropiat de locul respectiv, care este spitalul din Lehliu, unde noi ne-am deplasat cu echipajele SMURD. (...) Am fost sprijiniți de echipajele SMURD din Călărași și Ialomița și de echipajele serviciilor de ambulanță județene din cele două județe. Ne-am deplasat cu cele trei autospeciale de transport special și victime multiple pentru a evalua situația pacienților din Lehliu și i-am preluat pe toți acești pacienți de acolo, în număr de 13, și i-am redirecționat către spitalele din București", a explicat Pandrea, citat de Agerpres.

 
Medicul a spus că doi copii au fost internați la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, iar "starea lor este stabilă". "Ei au suferit traumatisme cranio-cerebrale minore", a subliniat Pandrea.
 
Potrivit acestuia, în prezent, "pacienții sunt repartizați destul de judicios pe spitalele de urgență din București".

Persoanele rănite azi în accidentul de pe A2 care au fost internate la Spitalul "Sf. Pantelimon" din București sunt conștiente și în stare stabilă, a precizat, pentru Agerpres, managerul unității medicale, Gheorghe Popescu.
 
Inițial, la Spitalul "Sf. Pantelimon" au ajuns 4 persoane rănite în accidentul de pe A2, ulterior fiind internată aici și o a cincea victimă, care fusese dusă inițial la Spitalul Județean Ilfov, cu plagă genunchi stâng.
 
Ceilalți pacienți răniți în accident și internați în această unitate medicală au traumatisme cranio-cerebrale, unul — un bărbat de 35 de ani — având și o plagă scalp, contuzie umăr drept.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii