Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Insigna de onoare şi plasa de păianjen

ro

24 Aug, 2015 00:00 1871 Marime text
Antrenorul constănţean de tenis de masă Viorel Filimon a primit recunoaşterea valorii sale şi de peste hotare, Federaţia Europeană urmând a-i acorda insigna de onoare, graţie meritelor deosebite. Monument de pasiune pusă în slujba tenisului de masă, Viorel Filimon este cea mai bună dovadă că sportul acţionează ca plasa unui păianjen: odată căzut în ea, eşti iremediabil pierdut.

Pe 30 septembrie, Federaţia Europeană de Tenis de Masă (ETTU) îi va acorda selecţionerului echipei naţionale feminine de tenis de masă a României, constănţeanul Viorel Filimon, Insigna de Onoare (Badge of Honour). Filimon va primi această distincţie cu ocazia Congresului ETTU de la Ekaterinburg, iar forul continental şi-a motivat astfel alegerea: „Ca recunoaştere a meritelor deosebite şi a contribuţiei aduse dezvoltării tenisului de masă“.
Nu sunt deloc vorbe mari, cele câteva cuvinte surprind esenţialul din cariera sportivă a lui Viorel Filimon, care s-a consacrat, graţie rezultatelor şi generaţiilor fără număr pe care le scoate, la Constanţa, alături de colegii săi de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, drept unul dintre cei mai mari antrenori ai României.
 
Câteva date biografice. Viorel Filimon nu e constănţean, născându-se la Ploieşti, dar mutându-se, împreună cu familia, la Buzău. Chiar dacă a absolvit, la Galaţi, Facultatea de Nave a Institutului Politehnic, marea pasiune a vieţii sale e tenisul de masă, al cărui microb l-a luat de mic. După ce a încheiat studiile superioare, a primit repartiţie la Şantierul Naval Constanţa, la care a activat câţiva ani. Chemarea tenisului de masă a fost însă permanentă şi extrem de puternică, precum cântecul unei sirene, căruia nu-i poţi rezista, astfel că, până la urmă, Viorel Filimon s-a dedicat doar sportului. Din 1977, activează fără întrerupere la secţia de la LPS, având o activitate prodigioasă.

Tehnicianul de 62 de ani a obţinut, în decursul carierei, prin sportivii săi, sute de medalii, la toate nivelurile, interne şi internaţionale. Este un pasionat, un om pentru care cea mai mare motivaţie e să o ia mereu de la capăt. Trece o generaţie, începe alta. Mereu tânăr în sport, Viorel Filimon nu dă semne că ar obosi ori că s-ar plictisi vreodată în acest fenomen. El însuşi e un fenomen. Antrenor, părinte, prieten apropiat, psiholog, administrator, organizator, chiar şi şofer. Pe toate le face cu aceeaşi pasiune. Acesta e secretul său. Tenis de masă şi iar tenis de masă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii