Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Mergeţi să vă luaţi copiii de la morgă!

ro

02 Nov, 2015 00:00 1916 Marime text


România se află în ultima zi de doliu naţional după incendiul produs vineri seară în clubul „Colectiv“ din municipiul Bucureşti, soldat cu decesul a 30 de persoane şi vătămarea corporală a altora (peste 140). Tiberiu Niţu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus preluarea dosarului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Din câte se pare, cercetările în această cauză sunt coordonate de Mihai Eduard Ilie, procuror din cadrul Parchetului General al României, cel care a instrumentat şi dosarul restaurantului Beirut din Constanţa, distrus într-un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. Atunci şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.
 
Ieri, în amintirea celor decedaţi, aproape 4.000 de persoane au adus flori şi au aprins lumânări în apropierea clubului Colectiv. Degeaba, aş putea spune! Nicio formă de protest nu îi va readuce la viaţă pe cei morţi. Nici măcar ancheta procurorilor şi eventual pedepsele judecătorilor nu vor putea alina durerea din sufletele îndoliate. Acum se caută vinovaţi? Puţin după tragedie, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că „la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă nu există nicio solicitare, niciun document că ar fi fost emisă vreo autorizaţie pentru desfăşurarea activităţilor în locaţia respectivă“. Poate că printre cei cercetaţi în prezenta cauză ar trebui să se afle şi conducătorii instituţiilor publice care trebuiau să verifice documentele clubului şi eventual să-l închidă dacă acestea lipseau. Degeaba! Acum, tratăm. Trebuia să prevenim. Ştiţi cum se spune: câinele nu pleacă de la măcelărie. Să nu ne aşteptăm la demisii de onoare din partea celor care aveau datoria să se asigure ca astfel de „accidente“ să nu se întâmple.
 
Oricum, până la finalizarea anchetei mai avem de aşteptat. Până atunci, părinţi, mergeţi să vă luaţi copiii de la morgă! Suntem alături de voi şi ne vom ruga pentru cei trecuţi în nefiinţă.  
 
Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei care şi-au pierdut viaţa în acest „accident“!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii