Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Mda, Dumnezeu nu putea lipsi din campania electorală!

ro

08 Dec, 2016 00:00 2203 Marime text
Orice ajutor este bine-venit în campania electorală, cu atât mai mult unul de natură divină. Candidaţii de pe întreg teritoriul României îi asigură pe alegători că toate demersurile pământeşti pe care le vor face ca deputaţi sau senatori vor fi pe placul Domnului.

'Jdemii de calendare ortodoxe pentru anul 2017 cu sigla partidelor au străbătut România în lung şi-n lat în ultima săptămână de campanie. Când au fost întrebaţi ce caută Dumnezeu alături de o siglă oarecare, micuţii s-au grăbit să explice că pe „produsul de calitate şi bun-gust” nu este tipărit niciun îndemn electoral.
 
Patriarhia s-a grăbit să califice iniţiativa electorală drept „o modalitate de campanie care foloseşte abuziv o icoană”. Şi-atât, pentru că… precis nu cooptarea lui Dumnezeu în această campanie i-a enervat cel mai mult, ci mai degrabă concurenţa pe care le-au făcut-o partidele, taman în această perioadă, plină de încărcătură religioasă.
 
S-au făcut zeci de lansări în această campanie electorală. Când a venit vorba de promisiuni, candidaţii nu s-au împiedicat nici ei de numele Domnului. Majoritatea şi-au încheiat discursurile electorale cu celebrul „aşa să îmi ajute Dumnezeu”. 

Candidaţi înghesuiţi şi urmăriţi de DNA speră şi ei să fie aleşi cu votul credincioşilor, al lui Dumnezeu, dovadă că alegerile, aşa cum spunea însuşi Iohannis, se câştigă emoţional, şi nicidecum prin proiecte sau planuri măreţe. 
Sunt convinsă că atunci când un candidat invocă divinitatea o face dintr-o perspectivă bine ticluită, care vrea să demonstreze că un om care se teme de Dumnezeu nu poate fura banii publici, nu poate lua şpăgi, nu poate favoriza rude sau prieteni. Și, uite-aşa, Dumnezeu se păstrează cel mai important agent electoral.

Sunt destui care se vor grăbi să riposteze, la modul: ce poate fi mai normal decât folosirea religiei pentru a influenţa votul politic? Dar atât politicienii, cât şi unele feţe bisericeşti au un singur scop: ţinerea unui procent cât mai mare din populaţie într-o stare de semi-lâncezeală, ca să aibă pe spinarea cui aduna averile.
Spiritul de turmă este valabil oriunde şi oricând. Odată începute minciuna, furtul, mârlănia… avalanşa nu mai poate fi oprită prea uşor...
 
Duminică ar putea fi o şansă de a le da peste nas, mică, ce-i drept, dar asta doar cu condiţia să nu staţi acasă, ci să veniţi la vot!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii