Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial FC Viitorul, pasăre rară în fotbalul românesc

ro

07 Nov, 2015 00:00 1635 Marime text
FC Viitorul este o pasăre rară în fotbalul românesc. În numai şase ani de viaţă, clubul patronat de Gică Hagi a ajuns în fruntea piramidei, pe podiumul Ligii 1, iar aseară a jucat pentru locul întâi în ierarhie, la Ovidiu întâlnindu-se, în derby-ul campionatului, primele două clasate. Într-un fotbal nevolnic, mâncat de probleme financiare şi scandaluri, FC Viitorul este altceva. Are o ţintă precisă şi se dezvoltă sănătos.

Scriu aceste rânduri înainte de meciul FC Viitorul - Astra, dar, oricare ar fi rezultatul partidei, direcţia în care se îndreaptă formaţia şi proiectul lui Hagi nu pot fi schimbate, sunt clare. Lumea fotbalului românesc vorbeşte în termeni laudativi de FC Viitorul, ajunsă una dintre echipele de top ale campionatului, o formaţie frumoasă, care oferă ceva. Care te îndeamnă să o urmăreşti.
Majoritatea echipelor din campionat, inclusiv multe dintre formaţiile cu nume, scot pe tarabă, într-o piaţă din ce în ce mai pustie, un fotbal cenuşiu, inconstant, care scârţâie şi chinuie. FC Viitorul vine însă cu altceva. Locul doi în clasament şi numai două înfrângeri în 16 partide înaintea confruntării cu Astra, cel mai bun atac din campionat, calificarea în sferturile Cupei României, victorii (şi acasă, şi în deplasare) de povestit (ultima ispravă fiind acel 5-1 din Ştefan cel Mare, care a făcut-o pe Dinamo subiect de bancuri) şi jucători al căror nume sunt pe buzele tuturor, fiind vehiculate inclusiv ca soluţii pentru echipa naţională. E ceva să se comenteze că, dând peste Viitorul, Steaua a picat prost în Cupă!

Ce etalează acum Viitorul este consecinţa firească a unui sistem bine gândit, cu academie de fotbal la bază şi echipă de seniori la vârf. O organizare deosebită a structurii, cu oameni de fotbal la toate nivelurile, cu stabilitate, imagine şi fără scandaluri. Cu răbdare şi fără trepte sărite. Cu un antrenor care a găsit reţeta succesului şi ale cărui inovaţii dau roade, cu o formulă de echipă din ce în ce mai stabilă, cu tineri de certă valoare care au acumulat experienţă şi cu câţiva veterani bine implantaţi. Cu transferuri reuşite, care îşi dovedesc utilitatea. Într-un cuvânt, o „gaşcă nebună“, care a arătat mult entuziasm până acum pe teren.

Nu în ultimul rând, la realizările Viitorului din acest sezon a contribuit şi atmosfera creată în jurul echipei, graţie disputării meciurilor de pe teren propriu la Ovidiu. Noul stadion atrage lumea la meciuri, Viitorul a început să aibă un public al ei, iar mai multe partide s-au jucat cu casa închisă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii