Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Constanţa alimentează oastea de gladiatori „Superkombat“

ro

11 Aug, 2014 00:00 1939 Marime text
O vară plină de show „Superkombat“ pentru Constanţa. Eduard Irimia, preşedintele promoţiei, şi-a adus pe litoral luptătorii, legendele K-1 şi vedetele de la Hollywood în cadrul a nu mai puţin de trei World Grad Prix-uri. Printre războinicii încercaţi, veterani şi eroi ai „Superkombat“, s-au numărat şi sportivi locali care au primit şansa de a lupta în galele de la Constanţa. Iar unora li s-a dus vestea peste mări şi ţări.

Constanţa şi Mamaia s-au dovedit gazde extrem de primitoare pentru producţiile „Superkombat“. Din oferta de vacanţă pentru turişti, dar şi pentru constănţeni, nu puteau lipsi galele de lupte, alimentate din plin cu show-uri care, de la ediţie la ediţie, sunt tot mai atractive. Asemenea evenimente sunt pe placul publicului, avid după transpuneri mioritice ale filmelor care ne-au marcat copilăria, cum ar fi „Blood sport“-ul lui Van Damme. Eroi precum „Moartea din Carpaţi“ Moroşanu, Andrei Stoica, Sebastian „Fiul lui Dracula“ Ciobanu, plus câţiva luptători străini redutabili (precum Moises Baute sau Jamie Bates) au ridicat de fiecare dată sala în picioare. Iar la expunerea mediatică şi la promovarea „Superkombat“ au contribuit şi vedete de cinema precum Christopher Atkins şi Erika Eleniak ori staruri din lumea K-1 (Remy Bonjasky). Într-un cuvânt, spectacole adevărate, bine organizate şi livrate pe piaţă, marca Eduard Irimia.

Iar în acest tablou au avut şansa să fie surprinşi, în culori vii, şi trei luptători constănţeni: Alex Filip, Alin Mincu (ambii de la clubul Oyama Karate; antrenor - Marius Burlacu) şi Mădălin Crăciunică (de la clubul Keru Kento; antrenor - Lucian Stoicoci). Aflaţi la debutul în „Superkombat“, ei nu s-au făcut de râs, ba dimpotrivă. Promotorul Eduard Irimia a căutat să confere reprezentaţiilor sale şi pasiune locală, fidelizând publicul constănţean prin prezenţa pe afiş a acestor trei promiţători luptători. În plus, nu se ştie de unde sărea iepurele şi Constanţa îşi putea trimite şi ea un erou, un viitor star, în trupa de gladiatori a lui Irimia.  

Iar „Spartacus“ de Constanţa, un poliţist de 29 de ani, Alex Filip, a bătut cu hotărâre la porţile afirmării. De sub masca „Anonymous“ a răsărit un luptător spectaculos, care s-a  impus prin KO în repriza întâi, iar lovitura de picior cu care a câştigat, senzaţional, meciul (deprinsă din Karate Kyokushin) a făcut furori pe Internet şi la televiziuni, inclusiv cele străine. Alex Filip are stofă de luptător - show-man, iar începutul e mai mult decât promiţător. KO-ul său prin „Rolling Thunder“ a fost precedat, la ediţia a treia a „Superkombat“, de un KO la fel de frumos, însă mai brutal, cel al lui Mincu. Alin a pierdut, apoi, a doua partidă susţinută la „Superkombat“, dar povestea sa din ringul gladiatorilor nu s-a încheiat. La fel şi cea a lui Crăciunică, învins la debut, însă lăudat de mulţi, inclusiv de Eduard Irimia, pentru bărbăţia cu care a stat trei reprize în ring în faţa unui adversar de calibru. Uneori, în viaţă, nu ţi se iveşte decât o singură şansă. Cel care ştie să o fructifice este cu adevărat un luptător.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii