Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Achiziţie cu dedicaţie… la PSD

ro

02 Oct, 2015 00:00 1951 Marime text
Inevitabil, alegerea viitorului preşedinte al PSD m-a dus cu gândul la modalitatea în care se desfăşoară o achiziţie publică. Evenimentul propriu-zis, adică validarea „firmei câştigătoare“ va avea loc pe 18 octombrie, iar „deschiderea ofertelor“ se va petrece pe 11 octombrie în cadrul unor alegeri interne.
 
Până atunci, social-democraţii au parcurs etapele premergătoare, cum era şi firesc pentru cineva care vrea să demonstreze românilor că au de a face cu „o premieră“ pe scena politică autohtonă. Aşadar, anunţul a fost făcut public: scoaterea la mezat a funcţiei de preşedinte al PSD. A urmat întocmirea „Caietului de sarcini“. Numai că, aici, premiera a dispărut. Exact ca în cazul achiziţiilor publice, s-a putut lesne constata că acest „Caiet de sarcini“ a fost făcut cu dedicaţie. Vă sună cunoscut, nu?
 
Cum orice afirmaţie trebuie argumentată pentru a fi credibilă, să analizăm şi să sintetizăm. Trei, chiar patru aspiranţi la şefia PSD au fost „tentaţi“ să intre în competiţie, adică să cumpere Caietul de sarcini. Unul - Robert Negoiţă - s-a retras după 32 de ore de la înscriere din motive care nici până acum nu sunt clare plebei social-democrate. Alţi doi - Daniel Savu şi Nicolae Şerban - au crezut că pot trece peste prevederile din Caietul de sarcini şi vor obţine „contractul“, însă „ofertele“ depuse au fost invalidate de către membrii comisiei care le-a analizat, deoarece „dosarul“ s-a dovedit a fi incomplet. Ca şi în cazul achiziţiilor publice, „Caietul de sarcini“ are menirea sa, bine definită în legiuitorul PSD… în cazul de faţă. Şi, dacă este cu dedicaţie, nu mai există loc de negocieri.
 
Aşa au ajuns social-democraţii ca, din premiera promisă pe scena politică autohtonă, să se aleagă praful. Alegerea viitorului preşedinte al PSD, în persoana lui Liviu Dragnea, a rămas o simplă formalitate, după ce acesta a rămas „ofertantul“ unic în competiţie (care competiţie?). Promovarea va fi „legiferată“ pe 18 octombrie prin încredinţarea frâielor partidului, adică odată cu „semnarea contractului“ obţinut cu atâta trudă.
 
Aşadar, unde-i noutatea?! Şi ce, vi se pare ilegal?! Social-democraţii au respectat ad litteram prevederile legale în vigoare, iar contractul PSD va ajunge la „firma“ agreată, care a îndeplinit condiţiile impuse de viitorul beneficiar al „lucrării“, la data stabilită… 18 octombrie. Cum spiritul legii e sfânt la PSD, firma declarată câştigătoare va fi plătită la timp, iar noi, cei ce am asistat la această „premieră“, aşteptăm cu interes definitivarea lucrării în termenul stabilit în contract. Sperăm că nu vom asista la cârpeli ulterioare, că doar avem de-a face cu o firmă serioasă, şi nici la prea multe anexe ataşate contractului iniţial, ce ar majora preţul stabilit iniţial… cum se practică la noi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii