Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profit.ro Investiție de 1,4 miliarde euro pregătită de Olanda pentru România. NERO Renewables a planificat parcuri eoliene de 1 GW în Constanța și Buzău

ro

10 Nov, 2017 08:07 2757 Marime text
Compania olandeză NERO Renewables vrea să construiască în România,  conform datelor analizate de Profit.ro, trei parcuri eoliene cu 362 de turbine și o capacitate instalată totală de circa 1 GW, cu 400 MW peste capacitatea parcului onshore Fântânele-Cogealac, în prezent cel mai mare de acest tip din Europa.

Dezvoltatorul propune guvernului olandez să “adopte” proiectul din România, pentru ca statul olandez să își poată atinge ținta de energie regenerabilă pentru 2020. Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider Construcția celor trei parcuri, situate în sud-vestul României, în Constanța și Buzău, este programată să înceapă în 2019, acestea urmând să intre în funcțiune până în 2021. Odată operaționale, parcurile eoliene vor genera anual 3 TWh de energie, echivalentul a 2,6% din producția totală de electricitate a Olandei.
 
Articolul integral poate fi citit pe profit.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii