Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:43 26 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hidroelectrica achiziționează Parcul Eolian Crucea, primul M&A realizat de o companie de stat din România

ro

02 Feb, 2021 00:28 3088 Marime text
  • Parcul Eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne si mai bine intretinute parcuri eoliene terestre din Romania, avand o capacitate instalata de 108 MW

Adunarea Generala a Actionarilor Hidroelectrica a aprobat, ieri, tranzactia de cumparare a 100% din actiuni, respectiv parti sociale, detinute de Steag GmbH si Steag 2 Beteiligungs GmbH in societatile Crucea Wind Farm S.A. si Steag Energie Romania S.R.L. (perimetrul proiectului Arizona), in conformitate cu oferta depusa si contractul de vanzare-cumparare (SPA) negociat.
 
Dezvoltat de STEAG si pus in functiune in anul 2014, Parcul Eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne si mai bine intretinute parcuri eoliene terestre din Romania, avand o capacitate instalata de 108 MW.

 
”Decizia luata astazi de actionariat face ca Hidroelectrica sa devina prima companie de stat care marcheaza un M&A reusit. Este un succes atat pentru statul roman, cat si pentru societate, un moment care schimba perspectivele si care demonstreaza ca atunci cand exista interes si implicare companiile romanesti  din energie pot fi cel putin la fel de competitive pe zona de dezvoltare ca si cele private.

Achizitia Parcului Eolian Crucea confirma obiectivul pe care ni l-am asumat atunci cand am pus pe masa  strategia Hidroelectrica - acela de a diversifica portofoliul de productie al companiei si de a face energia verde o prioritate unica de dezvoltare” -  a afirmat Bogdan Badea, Presedintele Directoratului
societatii.

Ramanem in zona energiilor regenerabile prin tot ceea ce ne propunem si dorim ca Hidroelectrica sa-si pastreze statutul de companie verde 100%.”

Reamintim ca in data de 23 decembrie 2020, STEAG GmbH si Societatea de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale Hidroelectrica SA au semnat un acord privind vanzarea actiunilor STEAG in filialele romanesti Crucea Wind Farm S.A. si STEAG Energie Romania S.R.L catre Hidroelectrica, in urma unui proces competitiv care a implicat atat ofertanti locali, cat si internationali. Prin decizia luata astazi de catre actionari, trecerea parcului eolian  Crucea in portofoliul Hidroelectrica devine certa.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie verde din Romania si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, fiind o companie vitala pentru un sector strategic, cu implicatii in siguranta nationala. Compania exploateaza in prezent un numar de 209 centrale, avand o putere instalata totala de 6.482 MW.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii