Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

dezvaluiri.ro Hoție la Teologie. Pr. Bogdan Chiriluță, mâna dreaptă a inculpatului Teodosie, a fraudat examenul de conferențiar universitar!

ro

21 Oct, 2016 17:06 6272 Marime text
Raportul publicat de ARACIS a evidențiat nenumărate nereguli la Facultatea de Teologie din Constanța. Una dintre ele privea concursurile pentru funcții universitare. De aceea, Teologia a primit calificativul “încredere limitată”. Mai mult, zilele trecute, conducerea Facultății a fost decapitată, la mijloc fiind vorba despre fapte penale, se pare. Nici Arhiepiscopul Tomisului, inculpatul Teodosie Petrescu, nu se simte foarte bine fiind plasat sub control judiciar de către procurorii DNA pentru luare de mită și declarații false. În tot acest tablou sumbru nu putea lipsi omul cheie al Arhiepiscopiei, mâna dreaptă a lui Teodosie, arhidiaconul Bogdan Chiriluță.

Carte plagiată grosolan de pe site-ul Patriarhiei Române

În anul 2015, Bogdan Chiriluță, pe vremea aceea lector universitar, se înscrie la concursul pentru ocuparea postului de conferențiar, disciplina Studiul Noului Testament, la Facultatea de Teologie din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC). Gurile rele spun că postul a fost scos la concurs cu dedicație pentru că se știa dinainte cine va fi viitorul conferențiar. Ca o curiozitate, Teodosie predă la Teologie, tot Noul Testament.
Pentru a completa cum se cuvine dosarul de concurs, omul lui Teodosie a atașat (era o cerință obligatorie) și o listă de cărți și studii/articole publicate la viața sa (32 de ani). Din această listă aflăm că Bogdan Chiriluță, care este și consilierul cultural al Arhiepiscopiei Tomisului, are publicate 5 cărți (toate la editura Arhiepiscopiei) și vreo 18 articole.

Luând una dintre cărțile sale aflate pe rafturile Bibliotecii Județene Constanța (doar două din cinci se găsesc la bibliotecă), „Rolul Bisericii Ortodoxe Române în Procesul de Integrare a României în Uniunea Europeană” (ed. Arhiepiscopiei Tomisului, 2015), am constatat că tânărul conferențiar a plagiat într-o proporție covârșitoare cartea!

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Materialul complet poate fi citit pe www.dezvaluiri.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii