Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NUP pentru procurorul Andrei Bodean. Soluţia, menţinută de judecătoarea care a respins arestarea lui Radu Mazăre

ro

13 May, 2014 00:00 3821 Marime text
Judecătoarele Silvia Cerbu şi Simona Daniela Encean au respins propunerile de arestare preventivă a lui Radu Ştefan Mazăre şi a lui Avraham Morgenstern, formulate de procurorii DNA în dosarul Campusului social „Henri Coandă”

Simona Daniela Encean, una dintre cele două judecătoare ale Curţii Supreme de Justiţie a României care au respins propunerile de arestare preventivă a lui Radu Ştefan Mazăre şi a lui Avraham Morgenstern, a menţinut o soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primite de procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa. Magistratul Andrei Bodean este cel care instrumentează dosarul în care primarul Mazăre este suspectat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi de două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Mai mult decât atât, procurorul Bodean, la finele lunii aprilie, l-a trimis în judecată pe Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), acuzat de abuz în serviciu în formă continuată.

Procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a ajuns în atenţia Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ca urmare a unei plângeri formulate de George Davidescu. Cel din urmă a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Constanţa la închisoare pe viaţă în dosarul morţii Larei Şaban, cauză în care a fost osândit, la aceeaşi pedeapsă, şi fratele fetei, Gilberto Ghiunal Şaban. De menţionat că Davidescu şi Şaban au fost trimişi în judecată de procurorul Andrei Bodean, pe când acesta lucra la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Potrivit unor surse, George Davidescu s-ar fi adresat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nemulţumit fiind că procurorul Andrei Bodean a luat NUP (neînceperea urmării penale) în cauza Şaban. Plângerea referitoare la NUP-ul magistratului Bodean a ajuns pe masa judecătoarei Simona Daniela Encean, din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Ulterior deliberărilor, Simona Encean a respins ca nefondată plângerea formulata de Davidescu împotriva rezoluţiei emise de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. Decizia mai sus precizată este definitivă. După cum menţionam, la jumătatea lunii aprilie, judecătoarele Silvia Cerbu şi Simona Daniela Encean au respins propunerile de arestare preventivă a lui Radu Ştefan Mazăre şi a lui Avraham Morgenstern formulate de procurorii DNA în dosarul Campusului social „Henri Coandă”. În această cauză, Radu Mazăre este suspectat de luare de mită şi fals în declaraţii, afaceristul israelian Avraham Morgenstern este acuzat de dare de mită, iar fratele lui Radu Mazăre, Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, este bănuit de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii